Кои опаковки на храните ни докарват рак

чипс

Най-вредно е фолиото, което се използва за опаковането на чипсове, бисквити, майонеза, кетчуп и сухари, показва изследване.

Според данните от него цианидните съединения в лепилото лесно проникват през опаковката и попадат в храната, където влизат в реакция с мазнините и стават още по-опасни.

Според авторите на проучването, главният проблем се състои в използването на некачествени лепила. Особено вредни са те за децата, които са основните потребители на бисквити, чипсове и други подобни продукти.

За съжаление все още не съществува изискване производителите да посочват на опаковката и химикалите, използвани при нейното производство.

инфо: zdrave.bg

Вижте още: 

КАКВО НЕ ЯДАТ ЕКСПЕРТИТЕ В ХРАНИТЕЛНАТА ИНДУСТРИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.