Колко добре чувате? Този експеримент ще ви покаже

Всеки знае, че слухът ни се влошава с напредъка на годините. Замисляли ли сте се обаче това ви се случва в рамките на нормалното?

Този простичък тест, публикуван в YouTube канала на AsapSCIENCE ще ви помогне да разберете дали слухът ви е нормален спрямо годините, на които сте.

Успех!

Според AsapSCIENCE умението ни да чуваме различни честоти зависи от малките влакънца, живеещи в ушите ни. Когато те се сблъскат със звуковите вълни, понасят дребни поражения. Тъй като влакънцата, които разпознават най-високите честоти, първи се сблъскват със звуковите вълни, те се влошават най-бързо. Звучи доста неприятно, но всичко е напълно естествено.

Важно! Пуснете клипа и ползвайте слушалки:

източник: obekti.bg

Вижте още:

Вижте защо периферното ви зрение не работи както трябва

Картинки, които са полезни за зрението

Само хората с идеално цветно зрение могат да прочетат тези 8 думи!

10-те най-ненужни части от човешкото тяло

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.