Коронавирусът: Научен експеримент ужасяващо напомня за него…

Все повече спекулации за произхода на коронавируса и мащаба на разпространението му в Китай. Каква е реалната ситуация в най-засегнатия град Ухан?

От близо седмица китайският адвокат по човешките права Чен Чиуши е в смъртоносния капан на Ухан. В любителски видеа, които публикува в интернет, той споделя своите впечатления от ситуацията в града. Чиуши обикаля местните болници и разговаря с пациенти, очакващи медицинска помощ. Адвокатът твърди, че хора със симптоми не могат да получат нужната помощ, защото болниците нямат достатъчно бързи тестове за диагностика.

„Прочетох, че са дали на Ухан 10 000 теста. Та тук има десет милиона души! Всяка болница обслужва по 10 000 пациенти“, отбелязва Чиушиу цитиран от Bulgaria ON AIR.

Транспортната мрежа в Ухан се задъхва, а линейките са само около 120. Чен Чиуши заявява, че китайското правителство го е блокирало от местната социална мрежа WeChat, тъй като разпространява неудобна за властта информация. А медицинският персонал е получил официална забрана за изявления. Самият Чиуши се опасява, че вече може да е заразен със смъртоносния коронавирус.

“Страх ме е. Коронавирусът е пред мен. А зад мен – китайските органи за сигурност. Но аз ще се съвзема. Ако все още съм жив в този град, ще продължа да докладвам. Не се страхувам от смъртта. Как мислите – дали се страхувам от Комунистическата партия?”, коментира Чиуши.

Вниманието привлече и научен експеримент, проведен от института “Джон Хопкинс”, Световната търговска организация и фондацията на Бил Гейтс. През октомври 2019, два месеца преди първия регистриран случай на коронавирус в Китай, се разиграва сценарий, наречен “Ситуация 201”. В него група учени разработват хипотетична епидемия на смъртоносен коронавирус. Паралелите между фикцията и действителността са смущаващи. При симулацията на учените вирусът изчезва след 18-месечна епидемия, като взима над 65 милиона жертви. Финалът остава отворен.

инфо: dnes.bg

Вижте още:

СЗО се готви за борба с неизбежна неизвестна заплаха: Болест Х

2019-nCoV: Какво знаем за опасния вирус, тръгнал от Китай?

Защо Китай не каза цялата истина за новия коронавирус

Най-смъртоносните вируси: Убийците от епруветка са способни да избият стотици милиони хора

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.