Къде се хвърля падналото пъпче на бебето?

Вече са преминали първите тревоги около очакваното ви отроче, дори сте се справили що-годе с изготвянето на някакъв режим на хранене, смяна на памперси, къпане и т.н.

Спокойни сте и започвате да се замисляте къде да хвърлите падналото пъпче на бебето си. Сещате се за прекрасния морски бриз и лятната почивка на море.

Защо не хвърлите бебешкото пъпче в морето?

Или пък таткото решава, че бебешкото пъпче непременно трябва да се хвърли на стадиона на любимия му футболен отбор. А на вас идеята не ви харесва.

За да не се чудите толкова, както и да не си блъскате главата с това какво трябва да правите относно различните суеверия за бебешкото пъпче, прочетете следните редове.

– Въпреки суеверието, че ако пъпчето на бебето остане у дома и не бъде хвърлено никъде, то детето ще си остане вечно до вас, е важно да се спомене, че навремето родилките са прекарвали много повече време в болниците и изобщо пъпчето не е достигало до тях;

– Когато майките са били изписвани по-навреме и пъпчето на бебето им е падало от само себе си у дома, повечето семейства са предпочитали да го „хвърлят“ в адвокатски кантори, банки, висши учебни заведения, политически институти и всичко, което би вещало просперитет и добро финансово бъдеще за детето;

– Често родителите, които са пътешествали, буквално са се влюбвали в даден град или конкретно място извън България и нарочно изминавали този път, вземайки в куфарите си и бебешкото пъпче с идеята да го хвърлят именно там, предоставяйки възможността на отрочето си не само да посети конкретното място, но и да заживее там;

– Има старо суеверие, че ако родителите, които се сдобият с първа рожба, но желаят и втора, е добре да изчакат появата ѝ. Така двете пъпчета на бебетата биха могли да се хвърлят на едно и също място, което би ги обвързало за в бъдеще. Връзката брат с брат, сестра със сестра или брат със сестра никога не би се нарушила.

– Ако все пак не сте успели да измислите къде да хвърлите пъпчето на бебето си, не се притеснявайте, че то ще си остане вечно у дома и до полата ви. Образно казано. Има още 2 популярни суеверия. Едното гласи, че самото дете, след като порасне, трябва само да избере мястото, където да хвърли бебешкия си пъп. А другото е, че дори може да го носи като личен талисман винаги със себе си, защото той ще му носи голям късмет през целия му живот.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Историята на самозваният лекар Мартин Коуни, който спаси хиляди бебета

По-възрастни бащи, по-висок риск за бебетата при раждане

Часът на раждането на бебето влияе върху съдбата му

Ема – снежното бебе

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.