Късметлии, които по чудо оцеляват, след падане от голяма височина

Смятаме, че падането от голяма височина задължително е смъртоносно, но в света има голям брой хора, които по чудо са успели да оцелеят, след привидно фатално падане. В статията ще прочетете невероятни истории за 24 късметлии, които падайки от голяма височина по случайност са оцелели.

Джош Хансън

През 2007 г. Джош присъствал на заседание на борда на дартс игрите в Минеаполис. През нощта, бидейки пиян, той паднал от прозорец със стъклопакет и полетял от 50-метрова височина. Той оцелял, но счупил крак, наранил белите си дробове и получи няколко синини.

Стив Фосет

Стив Фосет не само паднал с балон от височина от 6 700 м, но и кацнал във вода пълна с акули. Професионалният въздухоплавател имал голям късмет и останал жив.

Роджър Уудуърд

Като малък Роджър бил на почивка със семейството си край Ниагарския водопад. По време на инцидента Роджър паднал от лодката и бил отнесен от водопада. Но имал късмет да носи спасителна жилетка. Той е най-младият човек, който е оцелял, падайки в Ниагарския водопад без допълнителна екипировка.

Дани Ямаширо

На 22 декември 1985 г. Дани и неговата приятелка изкачвали връх Нуаана Пали в Хавай. По време на похода Дани се опитал да помогне на приятелката си и паднал с главата надолу, летейки на 90 метра. Той дори паднал втори път, политайки този път на 30 метра. Дани оцелял и станал евангелист.

Клиф Джъдкинс

Пилотът Клиф Джъдкинс оцелял при катапултиране от изтребител F-8 при надморска височина 4,572 м. Инцидентът се случил по време на зареждане във въздуха, което го принудило да скочи от самолета. Парашутът му не се отворил, но оцелял, получавайки травми на гърба, глезените, таза, белия дроб, бъбреците и разкъсване на червата.

Morkadis

Фране Селак

Хърватски учител по музика, избегнал смъртта 7 пъти и след това спечели лотарията. По време на инцидента той буквално бил изсмукан от кабината и „кацнал” безопасно на купа сено.

Джеймс Бул

Скайдрайвера преживял падане от височина от 1830 метра без парашут. Той счупил гърба си и няколко ребра. Смята се, че той се е „блъснал“ в земята със скорост 100 км в час, но оцелял.

Кевин Хайнс

 

Кевин реши да се самоубие, затова скочил от моста „Голдън Гейт“ във водата. Изпълнен с намерения да се самоубие, той скочил от 75 метра височина, но при падането промени позицията на тялото си, благодарение на което той влязъл във водата с краката си и останал жив.

Крис Сагърс

Крис работел като мияч на прозорци, когато паднал от работната платформа, намираща се на 22-ия етаж на британска многоетажна сграда. Паднал на покрива на кола, станал и каза на минувачите, че е “всичко е наред”. Крис се отървал само със счупен лакът.

Алсидес Морено

Той също работел като чистач на прозорци, когато работната платформа се разпаднала и се разбила с него и брат му Едгар, прелетявайки 47 етажа, преди да се срине на земята. Той оцелял, но брат му нямал този късмет.

Лорис Батлер

Лорис редовно скачала с парашут, но по време на поредния скок, той не се отворил. Тя се молила на Бог за спасение по пътя надолу. Паднала от височина 914 м, но чудото се случило. Лорис се отървала с лек уплах, счупен крак и сътресение. Тя вярва, че Бог я е спасил.

Алан Маги

Алън бил пилот на бомбардировач B-17 по време на Втората световна война. Той паднал от височина 6700 м, катапултирайки се от самолет и пробивайки стъкления покрив на гара Сен-Назер. Той имал 28 шрапнелни рани и няколко счупени кости, но оцелял.

Ханс Ланге

Бейсджамперът скочил от връх Бьоркнтинд, облечен в специален крилат костюм, но от самото начало направил скока неправилно. Той летял твърде близо до планинската стена със скорост 160 км в час. Ханс се ударил в планината няколко пъти, преди да падне на земята. Но изненадващо той се отървал само със счупен крак.

Дейв Ходжман

Дейв направил групов скок с парашут от височина 762 м. По време на скока нещо се объркало и парашутът му се заплел с парашута на друг човек. Заедно паднали на земята и двамата по чудо оцелели!

Гарет Грифитс

Професионалният ръгбист Гарет Грифитс преживял инцидент, при скок от самолет, но оцелял благодарение на пожертвалия се Майкъл Костело. Майкъл бил инструктор на Гарет. По време на скока парашутите им не се отворили. Няколко секунди преди сблъсъка Майкъл застанал под Гарет и земята. С това той спасил живота му.

Николас Алкмейд

Сержант Николас Алкмейд паднал от височина 5486 метра, след като самолетът му бил свален и огънят унищожил всички парашути на борда. Наложило му се да скочи без парашут. Клоните на боровете и снегът смекчили падането му и той оцелял.

Кристина Макензи

Кристина била опитен парашутист. По време на 112-ия си скок парашутът й не се отворил и резервния също отказал. Падайки от височина 3200 м, тя кацнала на електропровод, което не само не я убило, а напротив, спасило живота й.

Джо Герман

Джо бил пилот на бомбардировач на австралийските ВВС. По време на битка той бил свален и падайки сред отломките успял да хване крака на другаря си, който току-що бил отворил парашут.

Джулиана Кьопке

На Бъдни вечер самолетът LANSA 508 на Джулиана Кьопке се разбил в тропическите гори на Амазонка. Самолетът й пада от височина 3050 метра. Джулиана била единствената оцеляла от целия екипаж.

Иван Чисов

За да избегне германските изтребители, лейтенант Иван Чисов скочил от повредения бомбардировач Ил-4, при надморска височина от около 6 700 м. Той планирал да отвори парашут, но изгубил съзнание. Със скорост 193-241 км в час Иван се приземил на ръба на снежно дере. Получи гръбначни наранявания и фрактура на таза, но оцелял.

Неизвестен руски бейсджампер

Търсачът на силни усещания оцелял при скок от 122-метрова кула в снега. Счупил гръбнак, таз и краката си. Ако не бил снега, той щеше да е мъртъв.

Майкл Холмс

Майкъл бил най-младият инструктор по скачане на самолети в света, но кариерата му приключи малко, след като паднал при надморска височина 4572 м. Парашутът му не се отворил и той се приземил в храсти със скорост 160 км в час. Майкъл оцелял, получавайки травми на бял дроб и счупен глезен.

Весна Вулович

22-годишната стюардеса на югославската авиокомпания, била на борда на самолет, взривен от скрита бомба. Стюардесата се намирала в задната част на самолета по време на инцидента. Паднала от височина 10 060 метра в снежните планини, но по някакво чудо оцеляла. Тя държи рекорд в Книгата на рекордите на Гинес, тъй като е преживяла падане от най-високата надморска височина без парашут.

Шейна Ричардсън

Парашутът й не се отворил по време на първия й самостоятелен скок. Тя полетяла към земята със скорост 240 км в час, от надморска височина около 3050 м. Тя се блъснала по лице на асфалта, като смазала черепа и таза си. Шейна по чудо оцеляла. Освен това в болницата след падането разбрала, че е бременна. В този ден чудото спасило два живота.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Най-големите каръци в историята

10 късметлии, оцелели след смъртоносни инциденти

5 човека, оцелели против всички шансове

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.