Лице на фараон на Марс порази виртуалните археолози

7

Виртуални археолози от обществото Martian Archaeology са поразени от находка на повърхността на Червената планета – глава на фараон. Находката наистина е удивителна, защото веднага повдига няколко закономерни въпроса, пише Езорейтер.

Откъде на стотици милиони километри от Земята се е появило изображението на древногръцкия цар? Наистина ли жителите на Кемета са били на Марс и са издигнали там гигантска скулптура на фараон, от който сега е останала само главата? Или някога марсианците са се озовали в Древен Египет, издигайки там подобни скулптурни и архитектурни шедьоври?

Удивителните изображения са получени наскоро от повърхността на небесното тяло от марсохода „Кюриосити“, който в момента кръстосва Червената планета, правейки много снимки и изпращайки ги на учените от НАСА.

Скептиците, разбира се, твърдят, че това е само илюзия. Тоест, нашият мозък кара нашите очи да виждат обичайни форми и образи в случайни текстури и обекти.

Лицата са най-разпространеното нещо, което ние забелязваме в тези образи.

През 1976 година целият свят бе разтърсен от подобна сензация, когато американският космически апарат „Викинг 1“ откри на Червената планета така наричаното Лице на Марс. За съжаление, впоследствие се оказа, че никаква каменна скулптура във вид на човешка глава там не е имало, а за тайнствено лице специалистите са приели обикновен хълм.

Има и друга теория. Най-смелата конспирация твърди, че американците с помощта на рептилите, на които служат, вече отдавна усвояват Марс, при което в мрежата вече са изтекли признания на участници в марсианските мисии, но да вярват в тях не искат дори и най-смелите уфолози.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Теорията от Викторианската епоха, според която Марс някога е била населена от напреднала цивилизация

Онлайн–археолог направи неочаквано откритие на снимка от марсохода Opportunity (ВИДЕО)

Странни снимки от Марс: извънземни или останки от мисията на НАСА?

Астронавти, чиито гласове са записани, ликуват и викат: “Днес е 22 май 1962 г., ние сме на Марс и имаме въздух!“(ВИДЕО)

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Stefka Gorgorova 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.