Лунно затъмнение в Скорпион на 5 май 2023: Кои зодии да внимават

pixabay.com

Това лунно затъмнение учи на освобождаване от материални желания и насърчава трансформирането на умствената енергия в мъдрост, пише happy-woman.bg

На 5 май ще има мистично пълнолуние – лунно затъмнение в Скорпион в 20:23 часа. Това е най-страстният, емоционален, магичен, екстремен знак от Зодиака, поради което пълнолунието през май се нарича „лудо“. В Скорпион Луната е със статут на падаща, намира се под контрола на войнствените планети – Плутон и Марс. В този знак се изкривяват природните качества на Луната, появява се мания за власт, пари, любовна страст.

15-ият градус на Скорпион, в който ни очаква лунно затъмнение на 5 май, съответства на една от осемте дати на традиционните езически празници (Колелото на годината). В този ден Слънцето е в знака Телец, точно срещу Луната и това положение съответства на древния празник, чието име е Белтайн, или Майска нощ (Валпургиева нощ).

Поради смяната на календарите, както и допълнителния ден във високосна година и разликата в часовите зони, отдавна има объркване – ключовите празници на Колелото на годината се празнуват в грешните дни. Същото се случва, когато например пролетното равноденствие (Остара) се празнува на 20 март, въпреки че самият факт на навлизане на Слънцето в знака Овен се случва на 21 март, а понякога дори и на 22 март.

Съответствие с осемте келтски празника

Всички средни точки на фиксираните знаци на Зодиака, в които се намира Слънцето в определен ден, движейки се около Зодиака, т.е. 15-ият градус на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, както и двете равноденствия (1-ви градус на Овен и Везни) и двете слънцестоения (1-ви градус на Рак и Козирог), съответстват на осемте келтски празника:

Остара, или пролетното равноденствие – първата степен на Овен.

Белтейн е центърът на Телец.

Лита, или лятното слънцестоене – първият градус на знака Рак.

Ламас (Лугнасад) – средата на знака Лъв.

Мабон, или есенното равноденствие, е първият градус на Везни.

Samhain (Хелоуин) – средата на знака на Скорпиона.

Юл, или зимно слънцестоене – първият градус на Козирога.

Имболк е центърът на Водолей.

Morkadis

Луната или нашето нощно светило е многостранна и променлива, тя постоянно променя фазата си, както жената променя настроението и благосъстоянието си. Лунното затъмнение, което е възможно само при пълнолуние, засяга предимно вътрешния свят, психологическото състояние, нуждите, семейните дела и отношенията с роднините.

Лунното затъмнение на 5 май съдържа магическа сила

Пълнолунието или лунното затъмнение на 5 май на 15-ти градус на Скорпион съдържа магическа сила, мощна енергия, която ви позволява да трансформирате заобикалящата реалност. В този ден се изострят желанията, чувството на ревност, привличането и зависимостта от друг човек. Също така, това затъмнение е свързано с финансовия сектор, природни ресурси, заеми, недвижими имоти. По тези теми могат да се очакват промени на всички нива и този процес ще започне през май 2023 г. Влиянието на коридора на пролетното затъмнение, което започна на 20 април, ще продължи до сезона на есенното затъмнение на 14-28 октомври 2023 г.

5 май 2023 г. – последното затъмнение в Скорпион, следващото затъмнение в този знак ще бъде през 2031 г. – 7 май, 28 октомври, а през 2032 г. – 25 април и 3 октомври. Затова представителите на тази зодия ще могат да си починат 8-9 години преди следващата сериозна житейска трансформация.

Ретроградният Меркурий продължава, натоварващи енергиите на лунното затъмнение на 5 май, което и без това носи напрегнати енергии, пречи на емоционалната стабилност и умствената яснота. Това е ден на непредсказуеми събития, повдигат се трудни теми, случват се повтарящи се събития, влошават се неприятните ситуации, а житейските уроци стават по-трудни.

Неочакван обрат на събитията

Тъй като Уран е в опозиция на пълнолунието, с голяма степен на вероятност може да се случи нещо, за което дори не сте могли да си помислите. Неочакван обрат на събитията, прекъсване на планове, странни инциденти, както и революционни трансформации – такъв е потенциалът на този ден. Бъдете много внимателни, по възможност останете вкъщи, помислете за фундаментални неща. Обстоятелствата ще принудят много хора да променят плановете си, да направят избор между миналото и бъдещето. Всичко планирано за този ден изобщо няма да се случи според очакванията.

Как да използваме правилно потенциала на мистичното лунно затъмнение на 5 май 2023?

Разумният, мислещ и мислещ човек е в състояние да постигне висок духовен растеж с правилното използване на потенциала на лунното затъмнение на 5 май. Често човек може да изглежда здрав и доста успешен на външен вид, но вътре има огромна дупка, през която проникват неговото щастие, възможности и разбиране за смисъла на живота. Потапяйки се дълбоко във вътрешния си свят, можете да се справите с личните си проблеми, да анализирате минали събития и да откриете причините за проблемите. В този ден има шанс да трансформирате вълнуващи ситуации, да промените заобикалящата реалност, да повлияете на мисленето на друг човек.

Телец, Лъв, Скорпион, Водолей – бъдете внимателни!

Особения, тежък потенциал на затъмнението на 5 май ще усетят най-вече представителите на неподвижните знаци на Зодиака. Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, особено родените през втората декада на зодиакалния месец (приблизително от 1-2 до 11-12). Бъдете внимателни, не бързайте, заемете изчаквателна позиция, опитайте се да установите връзка с подсъзнанието си. Без лекарства, променящи ума!

По време на пълнолуние или лунно затъмнение е по-лесно да се освободите, да се отървете от лошите навици и токсичните връзки. Слънчево-лунните енергии са силни в деня на пълнолунието на 5 май, тъй като оста на Колелото на годината е включена (15-ти градус на знаците Телец-Скорпион), т.е. през 2023 г. това е правилната дата за езическия празник Белтайн – повратната точка на годината.

Това е времето на магията, така че ритуалите за прочистване, разчистване на пътища, избавяне от болести и неприятности са особено ефективни в деня на пълнолунието 5 май 2023 г.

Самообладанието и дисциплината са особено важни!

По време на пълнолуние в Скорпион (3-7 май) самообладанието и дисциплината са особено важни. Не можете да се привързвате към материалните неща и земните удоволствия, можете и трябва да работите с това на енергийно ниво, да медитирате върху темата за живота и смъртта.

В този ден трябва да се концентрирате върху духовното си начало. Енергията на Скорпион, подсилена от затъмнението на пълнолунието, ни дава свобода от привързаности и можете да използвате това – отрежете всичко ненужно и остаряло в живота си. Това е времето на освобождаване от миналото и излишното, времето на прекъсване на остарелите връзки. Можете дори просто да подарите или изхвърлите стари неща.

Зодия Скорпион има силна енергия, която ни носи изкушения, изпитания, неконтролируеми емоции, както и триумф и победа. Това е енергията на борбата, секса, страстта, силата, трансформацията. Скорпионът принадлежи към елемента Вода, следователно е свързан с емоционалната сфера на човека, личните кризи. Развитата енергия на този зодиакален знак ни дава желание за самоусъвършенстване и ни учи на самоконтрол. Вътрешните кризи и житейските драми са изпитания, през които трябва да преминем. Те служат за пречистване и развитие на Духа, което е победа, последвана от преход на ново ниво.

Лунно затъмнение в Скорпион разкрива, изкарва на повърхността от скритите кътчета на подсъзнанието именно сенчестата част от психиката, всички наши недостатъци, страсти и пороци. Това в началото е страшно, но откриването на подсъзнателната ви негативна страна е първата стъпка към нейната трансформация и просветление. Като се научим да виждаме нашата част от сянката и да я приемаме, ние ще можем да приемем другите хора заедно с всичките им недостатъци.

Лунното затъмнение на 5 май учи на освобождаване от материални желания и насърчава трансформирането на умствената енергия в мъдрост. Желателно е да прекарате това време в благоприятна повишена среда, да разберете желанията си и да осъзнаете кои от тях изчерпват жизнения ресурс и кои помагат да се усъвършенствате.

източник: happy-woman.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.