Любопитно: 5 странни окултни тайни от Втората световна война

Нацистите не са сами в опитите си да контролират с тайните и тъмни сили хода на войната

Една война, която напълно промени образа на света, баланса на силите и заплаши да унищожи цялото човечество, включва не само стандартната борба – но и голяма част от мистичното и дори паранормалното.

Ето пет такива тайни от Втората световна война.

Камбана

Снимка: blitz.bg

„Камбаната“ е върхът на тайните оръжия на SS.

Обект с ширина 2,5 метра и висок 4,5 метра изглежда като камбана и се състой от два цилиндъра, въртящи се в противоположни посоки, заедно с лилаво течно метално вещество, наречено Xerum 525.

Съобщава се, че е радиоактивно и по време на първия тест убива няколко учени, а всички, които са работили по него, уж са убити с наближаването на войната, за да не разкриват информация, и дори днес не се знае каква точно е целта на оръжието, но се твърди, че е действало като антигравитационно устройство.

Конус на силата

Нацистите не са сами в опитите си да контролират с тайните и тъмни сили хода на войната. Анонимни източници разкриват, че тайна банда от „британски вещици и магьосници“ се събира, за да помогне в защитата на страната си.

По време на т.нар. „Битката за Британия“, когато въздушните битки през 40-те години на миналия век са ежедневни, англичаните се страхуват от германско нахлуване през Ламанша и го смятат за неизбежно. За да предотврати подобна атака, предполагаемата банда на вещици извършва магически ритуал в „Операция Конус на силата“.

Защитата се основава на редица вещерски ритуали, за които се твърди, че са спрели инвазията на Наполеон в края на 19 век.

Задачата на ритуалната магия е да въздейства директно върху мозъка на Хитлер и да създаде идеята, че нападение през морето срещу Англия би било истинско бедствие. Вълшебната чета се състой от 17 души, а ритуалите се извършват във вековната и обитавана от духове гора.

Там те рисуват магьоснически кръгове, издухват дима от огъня в посока Берлин и танцуват в транс голи, призовавайки тъмни сили. Това е толкова напрегнато и освобождава толкова много енергия, че скоро няколко членове на тайната банда умират.

Morkadis

Зомби войници

За изненада на мнозина, през 1943 г. Волфрам Сивърс е назначен за директор на Института за военнонаучни изследвания, въпреки че по това време е ръководител на нацисткия археологически институт Анербе, свързан с паранормални изследвания.

В новата си роля, Сивърс ръководи програми за ужасяващи и неетични тестове върху затворници в концентрационни лагери с фокус върху оцеляването и издръжливостта, експериментални лекарства и операции, както и генетични манипулации. Крайната цел е създаването на нацистки супервойник.

Твърди се, че експериментите включват убиване на субекти и съживяването им от мъртвите, което създава впечатлението, че нацистите работят по тайна програма за зомби-войник. Смята се, че изследването е свързано с мисията на Анербе да събира останките на древни германски воини и военни лидери. Следвоенните спекулации са, че Хитлер иска да съживи тези трупове, за да завладее света с тях.

Пророческа стръв

Рудолф Хес бяга от нацистите през 1941 г. и се впуска в неразрешен самостоятелен полет до Шотландия. Хес може да е вярвал, в собствената си тайна мироопазваща мисия, но точната му мотивация и до днес не е ясна. По-късно се появява информация, че екстрасенс умишлено подмамва Хес да отиде в Обединеното кралство и в това е замесено британското разузнаване.

Предполага се, че в центъра на цялата операция е английският мистик и магьосник Алистър Кроули и авторът на Джеймс Бонд Иън Флеминг. И двамата са на позиции в MI5 и MI6, където имат мисия с магия да помагат във война. Двамата се насочват заедно към Хес, който е голям почитател на окултизма. В крайна сметка Хес се озовава в затвора, където остава до смъртта си през 1987 г., точно по времето, когато твърди, че ще разкрие британски тайни от Втората световна война.

Светия Граал

Смята се, че през 1940 г. мрежа от съюзнически шпиони успява да открадне набор от странни карти от Хайнрих Химлер, нацистки лидер и известен окултист, който е в испанска Каталуния на мистериозно и необичайно „туристическо посещение“.

Картите показват подробен изглед на древните пещерни мрежи в планинската верига Монсерат, недалеч от Барселона. Химлер трябва да посети манастира Санта Мария де Монсерат и да разпита монасите. Смята се, че той всъщност изследва някои спомени от германския мистичен фолклор, според които в крепостта е скрит Светият Граал, потир, използван от Исус Христос на Тайната вечеря.

Съобщава се, че Химлер е убеден, че Исус има арийска кръв и че Светият Граал му е дал свръхестествени сили. Ако стигне до него, той ще позволи на Германия да завладее света и да управлява завинаги. Не е известно какво открива Химлер в Испания, но се знае, че след това той се фокусира върху други части на Европа, а нацистите продължават своите проучвания и археологически разкопки.

източник: blitz.bg

Вижте още:

Какво са търсили окултистите на Хитлер в Адигея?

48 сандъка със златото на Хитлер скрити в дворец-бардак в Полша

Хитлер е знаел за Агарта

Селцето, което Хитлер унищожи, за да скрие срамната си тайна

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.