Магията на цветята

По цветята вкъщи могат да се направят много изводи за хората, които обитават дома. Към какво се стремят, от какво се боят и за какво мечтаят в живота.

В древността хората приписвали на цветята магически сили. Затова за всяко растение се намирало предназначение – едно трябвало да пази мира в домашното огнище, друго да носи богатство и успех на стопанина, а много цветя служели като преграда срещу нечистите сили. И днес още се пази тази вяра в свойствата на цветята да събуждат човешките страсти или да ги неутрализират, според случая.

За китайската роза се твърди, че привлича другия пол, а камелиите са за срамежливите, за да ги подбуждат да се отърсят от стеснителността си. Ако искате да се пазите от глад и бедност, за дома ви подходящ е фикусът, а дифенбахията ще накара мързеливите да работят по-упорито. Цветята нямат толкова силна роля, но познанията за тях ни отварят вратите към един красив свят, в който си струва да се потопим.

Азалия

Останало е някакво виждане, че на сватба е добре да се поднесе букет от рози или лилиум. Всъщност азалиите са точно подходящите цветя за сватбен ден, защото азалията окозва добро влияние върху любовта в брака. Тя помага и при семейни конфликти.

Бегония

Бегонията е много добър защитник срещу негативната енергия и затова толкова често това цвете присъства в домовете на хората. Добър избор. Смята се, че цветето поглъща лошите мисли и ги превръща в слънчеви послания.

Мушкато

Ако видите прозорец с наредени саксии на някой дом, поне едно от тях е мушкато със сигурност. Мушкатото неутрализира тревожните мисли, успокоява нервите, действа благотворно на чувството за хумор. То връща нарушената хармония в къщата. Цветето е преграда за злите мисли и думи, защото се вярва, че връща лошите мисли към този, който ги излъчва.

Ива известна истина, защото екстрактът от това цвете се полза за успокояване на нервите и спокоен сън. Помощник е и при изгаряния, рани и дерматити.

Кактус

На това бодливо растение се приписва способността да пази дома от зли духове и да спира злосторниците. Затова ако си нямате портиер, вземете си кактус. Може да го сложите близо до монитора вкъщи, защото кактусът поглъща излъчванията. Трябва обаче да се отчете изискването, че кактус трябва да си взимат спокойните хора, нерваците ще станат прекалено агресивни, ако съжителстват с кактуси.

Дафинов лист

Тази ароматна подправка се слави и като едно от най-магичните растения още в древен Египет. Служи за защита от зли сили, привлича успеха и богатството към дома.

Morkadis

Народите от района на Средиземно море го използвали за талисман на къщата. Вярва се, че ако се сложи на прага над входната врата защитава от зли сили и болести. С дафинов лист до люлката на бебето пазели малките деца от уроки. Ако се стремите към щастие и благополучие, засадете дафиново дърво в двора на къщата си.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Посланието, скрито в цветята, които ви подаряват

Цветята у дома пазят от уроки

Избери цветя! Разбери какво те очаква това лято

Джуна: Лавандулата показва кой е омагьосан!

10 цветя и мястото им в народните вярвания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.