Марина Чапман – жената, отгледана от маймуни

3Преди 2 години колумбийката Марина Чапман взриви света с признанието, че като дете е живяла 5 години в джунгла в Колумбия и е била отгледана от маймуните капуцини.

В своята книга Момичето без име Марина разказва как на 5-годишна възраст е отвлечена от дома си, за да бъде поискан откуп от родителите ѝ. Това се е случило през 50-те години на миналия век, когато в Колумбия подобен вид престъпления не са били рядкост.

Похитителите обаче загубили малкото момиче в недрата на джунгла. Марина си спомня как се е хранила с плодове през първите си дни в джунглата. След това е започнала да наблюдава поведението на заобикалящите я маймуни. От тях е научила да се катери по дърветата и да чупи ядки, за да се храни с тях.


В началото капуцините не са се отнасяли много дружелюбно с новодошлата, но след известно време са започнали да се качват на раменете ѝ и да я пощят, което е знак за грижовност при маймуните.

По спомени на Марина тя е живяла сред капуцините около 5 години, когато случайно я откриват ловци. Момичето е тръгнало след тях и тогава за първи път от години напуска джунглата.

Ловците я продали в град Кукута като робиня на жена, която била собственичка на бордей в града. Жената се наричала Кармен и в района била известна с голямата си жестокост.

Кармен пребивала малката Марина за всяка нейна грешка. По спомени на момичето веднъж тя била на косъм от смъртта след бой.

След годините на физическо и емоционално насилие Марина избягала от бордея. Докато живеела при маймуните тя се научила да развива скорост, която е нетипична за повечето хора.

След това е била осиновена от грижовно семейство в Колумбия, с което се премества във Великобритания през 70-те. Когато е осиновена, тя не е имала име и за да се осъществи процеса, самата Марина избира името си.
Марина Чапман вече е омъжена за британски професор и двамата имат две дъщери.

След като историята на жената, отгледана от маймуни излезе на бял свят от National Geographic решиха да проверят дали Марина е казала истината.

От научнопопулярната телевизия върнаха жената в родната ѝ Колумбия, където я подложиха на различни тестове, за да докаже историята си. Резултатите от тях са противоречиви.

Първо Марина беше подложена на психоанализ. Експертът по психология установи, че историята ѝ най-вероятно е измислена в резултат на тежко детство.

Анализ на костите ѝ обаче показва, че тя е била недохранена в периода, за който твърди, че е живяла сред маймуните.

Експерт по капуцините казва, че Марина има учудващо точни познания за този вид маймуни. По принцип е необходимо 10-годишно проучване, за да се научат техните навици в такава точност.

инфо: http://sanovnik.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. anonimen 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.