Марс ще бъде колонизиран през 2024, избират заселници между 705 души

марсКолонизират Марс през 2024 година, избират заселницимежду 705 човека

Историческата колонизация на Марс ще случи през 2024 година. Червената планета ще посрещне първите си заселници от Земята след точно 10 години, гласят последните новини около проекта на Mars One. От компанията сведоха избора си до 705 души, 20 от които ще бъдат изпратени да колонизират Марс, след 10 години, за да се заселят и да живеят там.

Организацията смята да създаде селище за хората на Марс, най-късно през 2025 година. Междувременно обаче течеше подбор на кандидатите, които да се заселят на червената планета.

След първоначалния избор на 1058 човека, броя на желаещите беше сведен до 705. От тях 418 мъже и 287 жени, ще имат шанса да летят до Марс и да живеят там. Идеята на компанията е праща по 4 колониалисти на всеки две години. И малко по малко да превърне планетата в място годно за живот.


Все още не е ясно как ще бъде финансирано грандиозното начинание, но от Mars Oneпланират да отбележат успеха си с глобално медийно събитие. В момента компанията работи върху изграждането на робот, който да посети планетата през 2018 година, за да осигури първите доставки на храна, да огледа терена и да прати снимки от най-подходящите места за космическите станции след като колонизират Марс.

През 2024 година ще бъдат изпратени и първите четирима заселници и ако всичко е наред, следващите ще пристигнат през 2026 година. Планира се първата колония да е от 20 души, но в момента се мисли и за създаването на още няколко групи. Засега обаче решение по втория проект не е взето.

Средата в която ще живеят заселниците няма нищо общо със земната, което ще направи условията им за живот там, изключително трудни. Подробностите около проекта се пазят в тайна, но се говори, че учени работят върху създаването на изкуствени биоферми, които да осигурят подходяща среда за експеримента.

Вижте още: 

АСТРОНАВТИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ НА МАРС 12 ТОНА ХРАНА

инфо: http://www.razkritia.com/

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Iva Vasileva 6 години ago
  2. iva 6 години ago
  3. Yoana 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.