Маскираните жени на Иран (снимки)

Хората в провинция Хормозган на иранското южно крайбрежие са известни като бандари (бел.ред. пристанищните хора).

Някога важна спирка по пътя на подправките, районът е бил център за търговия от 2000 г. пр. н.е., резултат от смесица от етноси и култури, включително африкански, арабски, индийски и персийски.

Повечето местни носят облекло, различно от това в останалите ирански провинции, като жените често са облечени в цветни рокли, вместо типичния черен чадор, а мъжете залагат на арабски стил облекло.

Но маските, носени от много бандари жени, както сунити, така и шиити, са може би най-впечатляващото от всичко.

3

4

5

6

7

8

9

10

2

3

4

Morkadis

5

6

Повечето местни в провинция Хормозган носят облекло, различно от това в останалите ирански провинции, а най-впечатляващи са маските на жените

Повечето местни в провинция Хормозган носят облекло, различно от това в останалите ирански провинции, а най-впечатляващи са маските на жените

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.