Местата, които ги няма на нито една карта или сателитна снимка

1

Въпреки повсеместната дигитализация на земната повърхност все още има някои области на Земята, които не са обхванати от Google maps. Причината – те са редактирани умишлено от властите в съответните страни.

На пръв поглед в географското приложение на търсачката Google има всичко – от най-големите градове до повърхността на Марс. Въпреки това има поне 20 места, които няма да можете да видите там.

Начините за прикриване са различни. При някои картинката е много замъглена, други са оставени като черни петна, а при трети просто е копирано произволно друго място от картата със съвсем различен релеф.

По такъв начин, с копиране и пействане на друга част, от картата е скрита сградата на щаба на НАТО в Португалия. Доста грубо с големи цветни петна е заличена и авиобазата Фолкел в Нидерландия. И вероятно това е нормално, тъй като според изтекли в “Уикилийкс” грами в нея се съхраняват  ядрени бойни глави.

2

ДВОРЕЦ: Резиденцията край Москва, за която се твърди, че е на Алексей Милер, също е невидима.

Вероятно по същата причина липсва и френската военна база в Реймс. Частично избелено на дигиталните карти е и военното летище Рамщайн в Германия. То беше използвано при операциите в Ирак и лесно би могло да стане цел за терористите.

Разбира се, повечето от секретните зони са свързани с отбраната на съответните страни, но не всички са военни обекти. Такъв е случаят например с къщата на руския газов бос Алексей Милер.

3

КОНСПИРАЦИЯ: Инсталацията HAARP също не е изобразена на картата

Всъщност става дума за грамаден дворец в имение, разположено на 32 хектара в близост до село Бережки. Мястото, намиращо се в Московска област, е наричано още Милерхоф по аналогия с Петерхоф и има обширен парк, пълен с изкуствени хълмове, водопади и тераси, но така и не може да се види с Google Earth. В същото време от “Газпром” официално отричат шефът им да притежава такова имение.

Съвсем разбираемо голяма част от заличените обекти са свързани с ядрената енергетика. Пример в това отношение е атомната електроцентрала “Сийбрук” в щата Ню Хемпшир. Подобен е случаят и с АЕЦ “Маркул” във Франция. По аналогични причини са замъглени и много от атомните централи в други страни.

Едно от местата, засегнати от цензурата е и унгарската нефтена рафинерия Сазхаломбата. Вместо промишлени сгради на нейното място в Google Еarth се вижда само равна зелена трева.

„Хълмът“ или както е известен още поправително общежитие Елмира също е невидим. Този строго охраняван затвор се намира в северната част на щата Ню Йорк и най-вероятно притесненията на властите от евентуално бягство организирано с хеликоптер са причина той да не се вижда на картите.

Друг известен с високата си степен на сигурност затвор, този в ирландския град Портлийш на пръв поглед се вижда добре на детайлните изображения. Според запознати обаче сградата, която е снимана е стара и само едва забележими цветни линии издават, че съвременната снимка на зданието е скрита, така че никой да не може да планира бягство оттам.

4

СЕКРЕТНО: Обширна област в Чукотка липсва на сателитните снимки в Google

На сателитните изображения не може да бъде видяна и инсталацията ХААРП (програма за високочестотни активни изследвания на полярното сияние) в Гакона, Аляска. Спорната система и тестовете на йоносферата, които се извършват с нея и без това си навлякоха обвиненията на скептици и привърженици на конспиративни теории, които я винят за всичко – от наводения до земетресения във всички точки на света, въпреки че няма доказателства.

5

СКРИТО: Дебела черна линия на картата на територията на инуитите в Северна Канада.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още:

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 
Един коментар
  1. Владо 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.