Мистерията с НЛО в миньорското градче Далнегорск (видео)

На 29 януари 1986 година, около осем часа вечерта, жителите на малкото миньорско градче Далнегорск в Русия наблюдават странно червено кълбо във въздуха.

То е с видими размери наполовина от лунния диск и се движи паралелно със земната повърхност над планините, без никаква звукова индикация. Скоростта на движение е определена на 55 км/ч, а височината на полета – 700-800 метра над земната повърхност.

Внезапно обектът прави няколко бързи спускания и издигания, сякаш се опитва да се стабилизира, след което пада към Земята и се разбива в хълма до градчето.

Според повечето свидетели не се чува звук от катастрофата, но се усеща силна топлинна вълна на разстояние от стотици метри. След това от мястото се вижда светлина като от пожар.

След три дни на мястото идва екип от комитета за изследване на анормални въздушни явления, воден от Валери Двужилни. Те се качват до района на инцидента, за да разследват случилото се. Там откриват място, което е било подложено на високо температурно въздействие. Скалите и почвата били покрити с тънък слой пепел и видимо обгорени. Овъглените дървета нямали обичайните белези като от горски пожар. В пепелта били открити метални капки – черни стъкловидни частици с тегло до 30 мл, както и необичайни люспести частици, наподобяващи мрежа.

Учените взели проби от мястото на инцидента и ги дали за анализ на две различни места. Металните капки се оказали изключително здрави и съдържали почти цялата Менделеева таблица в състава си.

Спектралният анализ показал, че при нагряване в материала се губят следите на определени елементи, но след възвръщане на нормалната температура те отново били налични.

В крайна сметка никой не успява да даде разумно обяснение за свойствата на материала.

Осем дни след катастрофата хората забелязали жълти сфери, които кръжали над мястото, сякаш оглеждали наоколо, след което изчезнали в пространството.

През 1987 година 32 други сфери били наблюдавани от стотици свидетели, включително и военни.

Мнозина смятат, че случилото се в Далнегорск е класически пример за катастрофа на НЛО, откъдето и случаят получава името си – “Руския Розуел”.

инфо: dariknews.bg

Вижте още:

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.