Мистичният град Лили Дейл, който е обитаван от призраци и медиуми

4

Населението на американския град Лили Дейл не надвишава 500 души, но според местните жители тези, които не могат да се преброят, са много повече. Градчето е сочено на свърталище на духове, а голяма част от жителите са медиуми.

Годишно градчето се посещава от средно 22 000 души, които искат да се свържат с починалите си близки.

Лили Дейл е основан в края на XIX век и още тогава е привличал групи от спиритуалисти. През 1879 година те основават своя общност и дори ежегодно си организират пикници и излети.

Сред тях изпъкват семейството Уилард и Коринтия Алден, които основат лагера Cassadaga Lakes Free Association. Той заема имение с площ от 72 000 квадратни метра.

През 1880 година в това имение се пренасят стотици хора. Построява се молитвена зала и хотел, а около лагера се появяват още редица храмове.

Летният къмпинг започва да придобива все по-сериозен и мистичен облик. Издига се спиритуалистичен музей и библиотека, разполагаща с най-богатата колекция от книги за спиритуализма.

Интересът към града нараства, когато пред 1848 година сестрите Маргарет и Кейт Фокс обявяват, че могат да общуват с духа на мъж, погребан в мазето им. Те казват, че призракът се свързва с тях, като почуква по стените на къщата им.

5

Сестрите от Лили Дейл

Тогава хиляди хора пристигат в Лили Дейл, умолявайки двете сестри да се свържат с техни починали близки. Момичетата изпълнявали ритуал с пукане на пръсти.

Въпреки че очевидно били измамнички, търсещи лесни пари, именно тяхната дейност носи славата на Лили Дейл.

През 2016 година градът е посетен и от известният в САЩ медиум Керъл Гаспър, който свързва писателката Памела Хътсън с починалите ѝ родители.

В началото думите ми изглеждаха твърде позитивни и общи, а аз съм имала трудно детство и затова бях скептична. Но с течение на разговора, казаното звучеше като баща ми.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.