Мондиализмът – фундаментът на Новия световен ред

Прочутата „световна конспирация“, съществуването на която се защитава толкова яростно, колкото се и отрича, си има своята идеология – тоест, система от идеи. Като не засягаме деликатния въпрос относно самото наличие на „конспирацията“ и какво, всъщност, представлява тя, нека да се опитаме да обобщим идеологията, върху която се базира допускането за нейното съществуване.

Самият термин „нов световен ред“, възприеман като цел на „световния заговор“, e обикновено неточно преведен цитат на фразата „Новус ордо секлорум“ (Novus ordo seclorum) – „Нов ред на вековете“. Всъщност, тази фраза се ползва с доста съмнителна слава сред хората, запознати с историята на Втората световна война – именно „Нов ред“ е девизът на Хитлер, под който започва да води войната.

„Новус ордо секлорум“ (Novus ordo seclorum)”

Същото изречение е изписано върху обратната страна на Големия държавен печат на САЩ под изображението на пирамида, на чийто връх е поставено т. нар. „всевиждащо око“ (за разлика от обикновените печати, американския държавен печат има две страни). Съвпадението със символите на масоните е далеч неслучайно – повечето от „бащите-основатели“ на САЩ са членували в различни масонски ложи. Масонството е било на мода из целия Запад в края на ХVІІІ-ти век.

Мондиализмът като главна идея на бъдещия Нов световен ред съвпада с външната политика на САЩ – разпространяване на американските интереси по цял свят. Оттам и названието му: „мондо“ или „мундо“ – свят. Това дава основание на „конспиролозите“ да определят Щатите като основа и база на „световния заговор“.

Мондиализмът или, според другия му сроден термин – глобализмът, предполага, че е носител на някакви висши идеи. Една от тях е „световната демокрация“, която по презумпция трябва да донесе щастие и благо на народите по света. За целта задачата на новата система е окончателното изтласкване от света на последните остатъци от досегашните социални и културни сфери. Те трябва да бъдат заменени от униформистки схеми, които забраняват понятията „национално”, „държавно”, „религиозно“, „полово“ и други подобни; приема се, че подобни термини внасят разлики между хората, следователно създават конфликти между тях, водещи до войни, смърт, беди и нещастия. Следователно, хората трябва да бъдат направени еднакви. За целта ще бъде въведена една-единствена религия в целия свят, като сега съществуващите религии ще бъдат забранени, за да се избягнат конфликтите между хората – това ще засегне особено християнството.

„Конспиролозите“ се позовават вече на съществуващи практики на някои съвременни национални правителства. Такава е, например, забраната във Великобритания за християните да носят кръстчета на работните си места; практика, напомняща за подобно отношение към християнството по времето на тоталитарните диктатури в Източна Европа.

За да се постигнат такива глобални планове, основният акцент е върху промяната на съзнанието на жителите на планетата. И началото на този процес се полага в САЩ. Ето защо „конспиролозите“ използват още и термина “американизъм”, когато се позовават на това явление.

По този начин САЩ се схващат само като средство за налагане на идеологията на мондиализма в цял свят – също както преди време Троцки и последователите му, преди да бъдат спрени от Сталин, са схващали новата Съветска Русия само като средство за налагане на комунистическата идеология по цял свят. Също както Троцки излага своята „благородна“ цел кратко и ясно в едно изречение: „С желязна ръка ще заведем народите при щастието!“, мондиализмът смята, че прави всичко в името на това, хората да бъдат щастливи.

Но, понеже хората засега са най-различни, трябва да бъдат „ощастливявани“ по групи, за които се смята, че правата им по някакъв начин са накърнени. Оттук и теории като „правата на малцинствата“ (нищо, че демокрацията предполага като висше право това на мнозинството), агресивното налагане на алтернативни форми на светоусещане (различните полови „идентичности”) и принуждаване на мнозинството да ги приема. Така ще бъде разрушено досегашното „несправедливо“ общество.

В този подход напълно се спазва прочутата формула на Хърбърт Маркузе от 1960-те „революционни“ години: „Ако искате да разрушите едно общество, накарайте го да приеме нормалното за ненормално, а ненормалното – за нормално. Нататък е лесно“.

Според мондиализма, точно както и в разбиранията на класическия марксизъм, всички общества и цивилизации досега са били само преходни етапи към новото, планетарно общество, където всички хора ще са равни, с напълно задоволени материални интереси и щастливи от начина си на живот. Разликата е само в това, че марксизмът наричаше новото общество „комунизъм“, а мондиализмът – „либерална демокрация“.

Една от най-известните платформи на мондиализма е прочутата книга на американския политолог Франсис Фукуяма „Краят на историята“, където, най-общо, се твърди, че именно либералната демокрация представлява върхът на човешката цивилизация и остава само тя да бъде наложена върху цялата планета, да се построи възможно най-справедливото, глобално, общество – за да дойде и съответният „край на историята“.

Най-уязвимото място във философията на мондиализма е именно самочувствието му, че е връх на човешката цивилизация. Не бива, все пак, да забравяме, че освен комунизма и нацизма през ХХ-ти век, фактически всяко едно общество в хода историята е смятало себе си за най-справедливия връх на цивилизацията. Та нали в САЩ и Южна Америка е имало роби до средата на ХІХ-ти век, без собствениците им да са страдали от угризения на съвестта. Дори Аристотел е смятал, че без роби обществото не може да съществува.

Morkadis

В края на краищата, робите преди 2 хиляди години са били принуждавани насила да работят – срещу което са получавали храна и подслон. Днешните наемни работници в очертаващото се общество на мондиализма работят доброволно – срещу което получават пари, с които пък си осигуряват храна и подслон.

Дали разликата е много голяма?

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Лунната конспирация

Теория на конспирацията: Разкритo е най-опаснoто оръжие на тайните общества!

5 теории на конспирацията

Конспирация: Опитват се да намалят населението на Земята с глад и пандемии

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.