Най-абсурдните състезания и конкурси в света

 

Ако си мислите, че на този свят вече няма нищо, което може да ви изненада, помислете пак. Представяме ви някои от най-необичайните конкурси и състезания, за чието съществуване вероятно дори не сте и предполагали. Подборът е на сайта TalesMaze.com. Вижте! И кажете, бихте ли участвали в някое от тях?

4

Спускане с лопати. Състезателите могат да развият скорост до 100 км/ч. Поради високия риск от наранявания, спортът вече е забранен.

5

Състезание по търкаляне на сирене. Участниците пускат пита чедър по стръмен хълм, като след това трябва да я догонят и хванат до финалната линия.

6

Двубой с пръсти на краката. Защото канадската борба е твърде разпространена.

3

Зорбинг – спускане със зорб по терен с малък или голям наклон.

4

Състезание по носене на съпруги: провежда се във Финландия всеки юли. Съпрузите трябва да изминат 253,5-метрово трасе, осеяно с разнообразни препятствия. Наградите са мобилен телефон и теглото на съпругата в бира.

5

Състезание с палачинки.

6

Morkadis

Световен турнир по хвърляне на стъклени топчета. Провежда се върху специална повърхност. Участват 2 отбора от по 6 играчи, чиято цел е да хвърлят топчета, с които да разбият други, наредени на повърхността.

8

Световен турнир по борба с кестени. Кестените се завързват на въженца, като целта на всеки играч е да натроши този на противника.

1

Световен конкурс за най-необичайни бради и мустаци.

2

Скачане по корем в кал. Състезанието е част от ежегодните Redneck игри, които се провеждат в Източен Дъблин, Джорджия.

3

Състезание по хвърляне на камъчета във вода. Целта е камъчетата на участниците да отскочат от повърхността колкото се може повече пъти.

4

Състезание с хлебарки

5

Състезание по хвърляне на мобилни телефони

6

Борба в зехтин. Всеки от участниците е покрит с мазната течност. Победител е този, който повали съперника си. Състезанието е част от фестивал, който се провежда всяка година в Турция от 1357 година насам.

8

Състезание по хвърляне на пръчки. Всеки участник пуска пръчица в горната част на течението на река. Победител е онзи, чиято пръчица първа достигне долната му част.

1

Световен конкурс за най-грозна физиономия. За първи път е проведен във Великобритания през 1297 година.

2

Борба в сос.

3

Екстремно гладене. Участниците извършват домакинската дейност в екстремни условия, например докато висят от скали или се возят на покрива на автомобил. Спортът е идеалната комбинация от силни усещания и добре изгладени ризи.

4

Състезание по хвърляне на джуджета. Джуджетата се обличали в специални костюми и били хвърляни върху матраци, върху които залепвали. Победител бил онзи, който хвърлел партньора си най-далеч. Състезанието вече е забранено.

5

Състезание по носене на чувал с въглища. Идеята за това необичайно състезание се ражда преди 46 години, когато двама търговци на въглища от Йоркшир започват спор за това, кой е в по-добра физическа форма. Победител е този, който пръв прекоси 1,6-километровото трасе.

6

Комбинация от шах и бокс – 4 минути шах, един рунд бокс. Идеята е на френския художник и режисьор Енки Билал. Победител е този, който в рамките на 7 рунда нокаутира или матира противника си.

8

Босаболът е комбинация от волейбол, футбол, гимнастика и капоейра. Практикува се на специално, надуваемо игрище, върху което, от всяка страна на мрежата, е поставен по един трамплин. Участват два от бора от между 3 и 5 играчи.

1

Блатен шнорхелинг. Участниците трябва да си проправят път през 20-метрово трасе, без да използват нито един от познатите ни плувни стилове или да подават главата си над повърхността повече от 4 пъти. Разрешени са маски, плавници и шнорхели.

2

Бангорски птичар. Участниците трябва да скочат от кей в леденостуденото море, изминавайки възможно най-голямо разстояние. Това обикновено се случва с парапланери, но често и с велосипеди. Досега никой не е изминавал повече от 100 метра.

3

Състезание по „очароване“ на червеи. Участниците трябва да накарат малките гадинки да излязат от бурканите си, използвайки само силата на своя ум.

4

Състезание по „носене“ на пчели. Победител е онзи, чийто „одежди“ тежат най-много. Световният рекорд е 39,5 килограма – около 350,000 пчели.

5

Състезание с легла. Участват отбори от по 5 участника, един от които е в легло на 4 колела. Те трябва да преминат по 3-километрово трасе, осеяно с възходящи и низходящи наклони, преди да се сблъскат с най-голямото си препятствие – река.

6

Прескочи бебе – испански фестивал, на който мъже се обличат като Сатаната – в жълто-червени костюми – и прескачат до 10 бебета наведнъж.

1

Конкурс по бодипейнт, Австрия.

инфо: manager.bg

Вижте още:

НАЙ-ОТКАЧЕНИТЕ НЕЩА, КОИТО МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ ОНЛАЙН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.