Най-жестокия биологичен вид на Земята

Липсва огромна част от историята на човечеството и това е ясно на всички. От познатата ни история обаче, също можем да почерпим извадки и да осъзнаем, че нещата се повтарят… Човечеството, тласкано от собствената си закодирана биологична програма (ДНК), следва импулса на този код, който очевидно го води бавно, но сигурно към самоунищожение.

Еволюция, революция, грандиозни технологични постижения, войни, глобално затопляне, невиждана промяна на климата, нови болести…
Всичко това е реалност днес, в 21 век. Свидетели сме на невиждана климатична промяна, която води след себе си нови заболявания и нови предизвикателства пред цялото човечество. Но, не само промяната на климата е основния проблем на съвременното общество.

Технологичния напредък, води след себе си редица предизвикателства и е предпоставка за създаването на нови закони. Революционния технологичен скок на човешката цивилизация е нож с две остриета. Огромна част от потенциала на този технологичен скок, крие в себе си огромен риск за човешката цивилизация. Все по-често чуваме по новините, че в скоро време, голяма част от работните места, които сега се заемат от хора, ще бъдат заети от автоматизирани роботи. Които с всяка изминала година, добиват все по-човешки вид. Въпросът е, а какво ще правят хората, чийто работни места са отнети в полза на роботите? Дали те ще се занимават с нещо по-ползотворно или ще бъдат поставени пред социална катастрофа, която ще завладее целия свят.

Освен чисто житейските ситуации, пред които сме изправени, съществуват редица опасности, за които никой не предупреждава, освен покойният учен Стивън Хокинг. Някои от неговите влиятелни предупреждения витаят в пространството и времето, като надвиснали гръмотевични облаци, които само чакат своя шанс да отприщят мощната си сила. Ето част от предупрежденията на известния учен:

  • Човечеството е напът или към унищожение, или към звездите

Ние сме изправени пред няколко сериозни заплахи: ядрена война, глобалното затопляне и генетично създадените вируси. Въпреки че шансовете за глобално унищожение на Земята са сравнително ниски, когато се вземе една отделна година, тази вероятност се натрупва с времето и се превръща в почти сигурно събитие, когато говорим за следващите десетина хиляди години. Според Хокинг нашата съдба е да станем пътешественици през космоса.

  • Хората трябва да се движат повече

Хокинг е направил това изказване, предупреждаващо за ефектите от затлъстяването на хората, като странично наблюдение покрай изследванията му на физическите обекти с огромна маса (от вида на черните дупки). “Твърде много хора умират от усложнения, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването. Ние трябва да ядем по-малко и да се движим повече”.

  • Изкуственият интелект ще замени всички ни

Времето, в което доминираме планетата си, скоро ще изтече. Според Хокинг “Духът е изпуснат от бутилката и скоро изкуственият интелект може да замени всички хора”. Това, което трябва да направим, е да забраним използването на изкуствен интелект във военната индустрия и да внимаваме да не завземе лека-полека нашите служби. Въпросът е дали трябва да изолираме изкуствения интелект от нашето пътуване към звездите.

  • Може би извънземните няма да се окажат наши най-добри приятели

Според Хокинг не трябва да бързаме да подаваме ръка на извънземните. Той смята, че шансовете те да имат високо развита технология са много големи. “Затова е възможно да бъдат изключително мощни и да не ни приемат за по-ценни от бактерии.”

  • В скоро време експертите ще останат в забвение

С разпространението на фалшивите новини Хокинг е коментирал състоянието на медиите, като ги е посъветвал да слушат съветите на специалистите, които са отдали живота си на науката. Предрекъл е, че възможните решения на проблемите с глобалното затопляне и изкуствения интелект могат да дойдат само от сферата на науката и технологиите.

инфо: multivselena.com

Вижте още:

Ако човечеството изчезне от Земята…

Най-големите епидемии в историята на човечеството

5 от най-грозните черти на човечеството

Известен уфолог: Религиите са възникнали след сблъсъка на човечеството с извънземните

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.