Най-зловещите научни открития за 2017-та година

време

Човешкото познание не е константно. То постоянно се променя и набъбва. Всяка година учените по света откриват нови и нови неподозирани до момента неща. Отркитията са във всичките сфери на науката – физика, химия, биология, астрономия и други. Често обаче учените откриват неща, за които човечеството не е напълно подготвено.

Нито един учен не е напълно сигурен докъде ще го доведат неговите специализирани издирвания. Може само да предполага за крайния резултат, докато се опитва да докаже теорията си. Не е изключене обаче издирванията да додведат до неподозирани и дори страховити резултати.

Вижте най-зловещите научни открития за 2017-та година, които втрещиха научната общественост и постваиха под съмнение много от съществуващите до момента теории.

Истински вампири

Слава богу, модата на вампирите почти отмина и вече не се налага да гледаме по екраните бледи, зализани тийнейджъри с нестандартни зъби. Това, което отново накара да се заговори за кръвосмучещи гадини, са южноамериканските прилепи вампири.

Доскоро се знаеше, че те се хранят с птици. Ново проучване и множество сигнали из цяла Латинска Америка показаха, че летящите бозайници коренно са променили диетата си и вече се хранят с човешка кръв. Причината? Лиспа на плячка поради изсичането на горите и избиване на традиционния им улов.

Мистериозното чудовище от Карибите

Ураганът Харви освен че опустоши Карибския басейн и Южните щати на САЩ, разкри и някои тайни от дълбините на топлото море. Преминавайки през Тексас, природната стихия изхвърли на брега страховито същество. Дошлите на мястото експерти не успели да определят вида му.

Мистериозното чудовище наподобявало нещо межд тюлен и змиорка с тази разлика, че устата му била пълна с остри като кинжали зъби. Изследванията по-късно го определиха като нов вид дълбоководна змиорка, което направи иначе спокойното Карибско море не толкова привлекателно място.

Теория за времето

Според проучване от тази година времето и пространството вече могат да бъдат взаимозаменими понятия. Според нова квантова теория миналото може да бъде повлияно от бъдещето. Както движението на фотоните не е само в една посока, и времето не върви в една посока от минало към бъдеще. Теорията смята, че действия в бъдещето могат да променят миналото, което отвсякъде погледнато някак обезсмисля всичко, което се опитвате да направите в момента.

Кулата на черепите

При разкопки в покрайните на Мексико сити в началото на година археолози попаднаха на зловеща находка – кула, направена от човешки черепи. Монументът е от ацтекския период на града.

Учените преброили 650 черепа, като предполагат, че те са на военнопленници, заловени при някои от многобройните войни, които ацтеките водили. Още по-ужасно било, че почти половината от черепите принадлежали на жени и деца. Според откривателите находката представлява едно от най-големите човешки жертвоприношения, откривани досега.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

20 от най-зловещите и мистериозни места на Земята

Като от филм на ужасите: Най-зловещите находки от изоставени сгради в България (СНИМКИ)

Най-зловещите места в България, от които те побиват тръпки

25 призрачни замъка

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.