Най-лошата грешка в езика на тялото

око

Когато иде реч за  езика на тялото, има много грешки, които бихме могли да допуснем. Трудно е да се определи кои от тях са по-лоши – зависи от ситуацията на общуване, събеседника.

Все пак, Business Insider се допитва по въпроса до д-р Лилиан Глас – експерт в областта, и автор на книгата, издадена в Щатите, „Токсични хора“ („Toxic People“). Глас казва, че ако трябва да се посочи само една, това е провалът на контакта с очи. 

По думите й когато правим погрешен контакт с очите, изпращаме лошо съобщение и това може да бъде най-влошаващият впечатлението на другите и комуникацията ни с тях невербален сигнал.

Какви са грешките с поглед? Например, прекалено дълго втренчено гледане, или постоянно избягване на гледането в очи на хора, с които се запознаваме. Това говори на ответната страна, че сме агресивни, или неуверени в себе си, нечестни или груби, дори и да не сме такива.

Намирането на подходящият баланс на погледа в лицето на събеседника е ключово. Провалът в това е най-вредният език на тялото, който може да имаме.

За да успеем поне в известна степен, Глас препоръчва по време на разговори да пренасочваме погледа към различни части от тялото на човека отсреща и ситуацията – от очите му, към носа, устата, околната среда, обратно отново към очите. Като го правим, омекотяваме общуването и ставаме по-приемливи. Това трябва да е първата ни цел, когато срещаме някого за първи път.

инфо: manager.bg

Вижте още:

ТЕСТ: Разчитате ли езика на тялото?

8 тайни за езика на тялото

Хората вярват повече на шумните, отколкото на правите

5 провала на езика на тялото

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.