Най-откачените тайни планове, които правителствата са се опитали да осъществят (част 2)

Американците изиграли нацистите да разпращат антинацистка пропаганда

8

На УСС им хрумва един невероятно прост и хитър план през войната, с който да накарат нацистите сами да разпращат антинацистка пропаганда чрез пощенската система на Германия.

Първоначалната идея е тайно да бъдат изпращани писма с антинацистка пропаганда скрита в тях от Швейцария към Германия. Така обаче ефектът щял да бъде минимален, а УСС искат нещо доста по-голямо. Затова  решават да бомбардират пощенски влакове и след това да пускат торби с писма около тях, които германците да събират и да разпращат до собствените си граждани.

Впечатляващо е, че Съюзниците успяват да го направят, макар и след частичното опустошение на Германия по времето, когато е задействан плана през 1945г. Пощенските пликове трябвало да са идеални копия на германските, заедно с марките и печатите. След това и адресите трябвало да бъдат абсолютно точни, за да отговарят на съответния пощенски маршрут.

Съюзниците успяват да пуснат 120 торби с пощенски пликове преди края на войната.

Нацисти са успели да превземат ключов съветски град като се престорили на тайната съветска полиция

9

Когато нацистите нападат Съветския съюз, офанзивата им е свирепа. В Съюза обаче все още има критична инфраструктура, която Хитлер отчаяно иска. Един пример за това са майкопските нефтени кладенци. Фюрерът лично нарежда превземането им, за да подхрани  с нефта германската военна машина.

Задачата е връчена на барон Адриан фон Фьолкерзам, който командва част от Бранденбургерите – елитни специални части. Фьолкерзам, германец с руски произход, който говори отлично руски, се оказва идеален за целта.

През юли 1942г екип от 60 специални обучени войници прониква през съветския фронт с униформи на НКВД – тайната съветска полиция. Те шофират откраднати руски машини, за да е пълна дегизировката им.

Фьолкерзам стига чак до Майкоп, представя се за командир като „майор Турчин от Сталинград“ и вкарва войниците си в града. На 8 август, когато германците приближават града, специалните части всяват паника като казват на хората, че е наредено Майкоп да бъде изоставен.

Група нацисти превземат местната телеграфна станция и отказват на офицери от фронта да бъдат свързани с висшето командване. В същото време друга група се опитва да попречи на разрушаването на кладенците. В крайна сметка германците превземат града, но не и преди руснаците да нанесат достатъчно щети, за да го извадят от играта за година.

Американците са създали тайна организация в Европа, която се превръща в терористична

1

Morkadis

Помните ли „Мисията невъзможна: Режим Фантом“, където MI6 създадоха тайна организация, която излезе извън закона и се превърна в сбирщина от суперзлодеи? След Втората световна война, ЦРУ създава поне една такава организация в Европа – част от мрежата на действащи зад линиите нелегални формации, целяща да действа против Съветския съюз.

Гладио, италианската тайна паравоенна армия на НАТО се превръща в терористична организация. Макар фактите все още да не са напълно излезли наяве, Гладио са свързвани с множество атентати, политически убийства и преврати. Опитвали са се да убият папата и дори са прониквали в италианското правителство на най-високи нива. След няколко огромни и шокиращи разкрития, групата е разпусната официално през 90-те.

САЩ са се опитали да манипулират времето, за да победят Виетнам

2

Освен че са пръскали с хербициди, за да разкрият врага в джунглите на Виетнам, САЩ също така са се опитали да използват метеорологични оръжия, за да спечелят войната. Това не е теория на конспирациите, а истинска топ секретна програма, провеждала се от 1967 до 1972г. Била е толкова секретна, че кодовото име е сменяно няколко пъти, след като неправилните хора са научавали за настоящото й име.

Планът бил прост: да се създадат дъждовни облаци над Виетнам с помощта на сребърен йодид и така да се удължи дъждовния сезон. Целта била да бъдат унищожени мостове и да се прекъснат снабдителните линии през планините и джунглите.

Ефектът обаче се оказал недостатъчен. Освен това, когато програмата е разкрита, реакцията на обществото принуждава ООН да забрани официално метеорологичните оръжия.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

СТРАННИ ЗАБРАНИ ПО СВЕТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.