Най-тихото място на планетата е …

2

Равнището на шум в помещението е рекордното –20.35 децибела

Беззвуковата стая на Microsoft, която поглъща отражението на звука отвътре, е най-тихото кътче на Земята. „Бях вътре само 5 минути и едва не се побърках”, разказва впечатленията си журналистът на Business Insider Мат Вайнбергер, цитиран от fakti.bg

Най-тихата стая в света се намира в подземната експериментална лаборатория Building 88 в кампуса на Microsoft. През 2015 г. тя бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес като „най-безшумното място” на Земята. Равнището на шум в помещението е рекордното –20.35 децибела.

Да стане още по-тихо е невъзможно, обясняват специалистите от Microsoft, поради наличието на движещи се частици, които се сблъскват помежду си.

„Да се говори вътре в стаята е изключително трудно. У човек възниква чувството, че крещи във възглавница”, обяснява Вайнбергер.

инфо: blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.