Направете го за себе си! Започнете веднага!

щастие

Кога според вас е най-подходящото време за промяна? Отговорът е много простичък – сега. Направете го за себе си!

1. Започнете да прекарва време с правилните хора. Това са хората, които ви радват, които ви обичат и ценят, и който ви насърчават да растете по здравословен и вълнуващ начин. Те са тези, които ви карат да се чувствате по-живи, те ви приемат точно такива, каквитo сте – безусловно и безрезервно.

2. Изправете се лице в лице с проблемите си. Проблемите ви не ви определят, но начинът, по който реагирате на тях – да. Проблемите няма да изчезнат, ако не се предприемат действия. Направете всичко, на което сте способни, дайте най-доброто от себе си и няма да съжалявате.

3. Бъдете честни със себе си за всичко. Бъдете честни за това, което искате да постигнете и кой искате да станете в бъдеще. Бъдете честни във всеки аспект от живота си, винаги. Защото вие сте единственият човек, на когото можете да разчитате на 100%.

4. Започнете да създавате свои собствени приоритети по пътя към щастието. Вашите нужди имат значение. Ако не се цените, не се грижите за себе си, вие се самосаботирате. Не забравяйте, че е възможно да се грижите за собствените си нужди, като същевременно се грижите за хората около себе си.

5. Започнете да бъдете себе си, и да се гордеете с това. Да се опитваш да бъдеш някой друг, е чиста загуба на време. Бъди себе си. Прегърни своята индивидуалност. Ти си уникален и притежаваш идеи, сили и красота като никой друг.

6. Започнете да живеете в настоящето. Сегашният момент е чудо. Точно сега животът се случва. Спрете да се вторачвате в бъдещето и да живеете в миналото.

7. Започнете да оценявате грешки си и уроците, които можете да научите от тях. Грешките са нещо нормално; те са най-големият трамплин за напредък. Поемайте рискове, препъвайте се, падайте дори, но след това се изправете и опитайте отново. Ценете собствения си опит и уроците, които научавате.

8. Започнете да сте по-учтиви със себе си. Начинът, по който се отнасяте към себе си, отразява стандарта за отношението на другите към вас. Трябва да се обичаме такива, каквито сме.

9. Започнете да се наслаждавате на нещата, които вече притежавате. Проблемът на много от нас е, че мислим, че ще сме щастливи, когато достигнем определено ниво в живота. А истината е, че щастието е вътрешно състояние. Бъдете благодарни за всичко, което притежавате.

10. Започнете сами да създавате щастието си. Ако чакате някой друг да ви направи щастливи, много грешите. Усмихнете се и изберете щастието. Бъдете промяната, която искате да видите в света. Бъдете щастливи точно сега и намерете позитивно вдъхновение за пътуването си към утрешния ден.

11. Дайте шанс на мечтите си. В живота смятаме, че рядко получаваме шанс; шансът е нещо, което трябва да заслужиш, да си го завоюваш. Вие никога няма да бъдете 100% сигурни, че нещата ще се получат, но винаги можете да бъдете 100% сигурни, че ако не предприемете действия, вече сте претърпели провал.

12. Започнете да вярвате, че сте готови за следващата крачка, за нещо по-добро. Вие сте готови! Помислете за това. Имате всичко необходимо точно сега да предприемете следващата малка, реалистична стъпка напред. Така че прегърнете възможностите, които идват на пътя ви, и предприемете предизвикателствата – те са подаръците, които ще ви помогнат да израснете.

13. Започнете да изграждате нови отношения по правилия начин. Изграждайте нови отношения с надеждни, честни хора. Избирайте приятелите си внимателно – те трябва да са хора, на които се възхищавате, които показват любовта и уважението си към вас – хора, които откликват на вашата доброта и отдаденост.

Morkadis

14. Давайте шанс на новите хора, които влизат в живота ви. Може да прозвучи грубо, но не можете да запазите всеки приятел. Хората и приоритетите се променят. И докато някои отношения избледняват, други ще израснат. Оценявайте възможността за нови връзки, както и естествено да се откъснете от стари връзки, които ви дърпат назад. Доверете се на преценката си.

15. Започнете да се конкурирате с вчерашната версия на себе си. Вдъхновете се от другите, ценете другите, учете се от другите, но знайте, че да се конкурирате с тях, е загуба на време. Вие сте в конкуренция с един единствен човек – себе си.

16. Започнете да се радвате на победите на другите хора. Започнете да забелязвате това, което ви харесва в другите, и им го казвайте. Радвайте се за тези, които са постигнали напредък.

17. Започнете да търсите доброто в трудни ситуации. Когато нещата са трудни и се чувстваш на дъното, поеми си дълбоко въздух и се опитай да откриеш положителното в ситуацията. Напомнете си, че ще станете по-силни от тези трудности.

18. Започнете да прощавате на себе си и на другите. Ние всички сме били наранявани от собствените си решения и от тези на другите. И докато болката от тези преживявания е нещо нормално, понякога тя се задържа твърде дълго. Освободете се от обидата и болката и простете както на себе си, така и на другите.

19. Започнете да помагате на хората около себе си. Грижете се за хората. Колкото повече помагате на другите, толкова повече те ще искат да помогнат на вас. Любовта и добротата раждат любов и доброта.

20. Започнете да слушате вътрешния си глас. Ако ви помага да обсъждате идеите си с най-близките – добре, но си дайте достатъчно пространство, за да следвате собствената си интуиция. Бъди верен на себе си. Кажи каквото имаш да казваш. Попитай сърцето си за верния път.

21. Започнете да забелязвате кое ви стресира и започнете да си почивате. Забавете темпото. Дишайте. Дайте си почивка, прегрупирайте приоритетите си и продължете напред с по-голяма яснота и по-висша цел.

22. Започнете да забелязвате красотата на малките моменти. Не пропилявайте живота си в чакане да ви се случат големи неща – брак, деца, голяма промоция, спечелване на лотарията – намерете щастието в малките неща, които се случват всеки ден. Малките неща, като чаша ароматно кафе рано сутрин, удоволствието споделянето на нещо, което обичате с някой друг, или да подържите за ръка партньора си.

23. Започнете приемате нещата, когато те не са перфектни. Не забравяйте, че „перфектно“ е враг на „добро“. Едно от най-големите предизвикателства за хората, които искат да се развиват към по-добро, е да се научат да приемат нещата такива, каквито са.

24. Започнете да работите върху целите си всеки божи ден. Не забравяйте, че пътуването от хиляда мили започва с първата крачка. За каквото и да мечтаете, започнете да предприемате малки, логични стъпки всеки ден, за да се случи това. Действайте!

25. Започнете да бъде по-откровени за начина, по който се чувствате. Ако ви боли, дайте си необходимото пространство и време. Говорете с най-близките до вас. Кажете им истината за начина, по който се чувствате.

26. Започнете да носите пълна отговорност за собствения си живот – избори и грешки. Бъдете готови да предприемате необходимите стъпки за поправянето на грешките си. Или ще поемете отговорността за живота си, или ще я прехвърлите на някой друг. И когато го направите, ще се превърнете в роб на чужди идеи и мечти, вместо на своите. Вие сте единственият, който може да контролира постиженията, които постига в живота си.

27. Започнете да обгрижвате най-важните си взаимоотношения. Носете радост на тези, които обичате, като не просто им казвате, но и като им показвате колко много означават те за вас.

28. Започнете да се концентрирате само върху нещата, които можете да контролирате. Не можете да промените всичко, но винаги можете да промените нещо. Не губете времето, таланта и емоционалната си енергия за неща, които са извън вашия контрол. Инвестирайте енергията си в нещата, които можете да контролирате.

29. Започнете да акцентирате върху положителни резултати. Умът трябва да вярва, че може да направи нещо, преди да е в състояние действително да го прави. Преодолявайте негативните мисли и разрушителните емоции, като ги трансформирате в положителни емоции, които са по-силни и по-градивни. Независимо от това, как изглежда една ситуация, се фокусирайте върху това, което искате да се случи, и след това предприемете положителна стъпка напред.

30. Оценете колко сте богати точно сега. Хенри Дейвид Торо е казал: „Богатството е възможността да придобиете житейски опит.“ Дори когато времената са трудни, е важно да се погледнат нещата в перспектива. Не сте гладни, имате дрехи на гърба си, топло ви е, дори имате интернет и в момента четете това. Така че бъдете благодарни за всичко, което притежавате. Има хора, които не са толкова богати, колкото вас.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

20 ВЪПРОСА, КОИТО ЩЕ ОСВОБОДЯТ УМА ВИ ОТ НЕГАТИВНОТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.