Научно доказано: Пътуването е тайната към щастието

пътуване

Смятате ли, че пътуването ви носи щастие? Или бихте предпочели да се харчат пари за материални неща?

Науката и експертите са съгласни: вие трябва да харчите всичките си пари за пътувания. Точно сега. Защото това е тайната на щастието.

Може би вече сте стигнали до този извод, но е хубаво да се потвърди още веднъж. В едно скорошно проучване в университета Корнел е установено, че харченето на среадства за опит е по-вероятно да ви донесе трайно щастие, отколкото тяхното прахосване по материални неща. Причината е, че хората се „адаптират“ към физическите обекти – което означава, че нещата, които сте купили с течение на времето ще ви носят все по-малко радост. Като свикнете с тях, щастието което ви носят съвсем ще изчезне. Радостта от преживяно пътуване и емоцията от спомените само се увеличава.

Така че, да харчите купища пари за луксозен автомобил, или часовник, или рокля, или телефон, или дори къща, няма да ви донесе вечна радост. Вие просто ще привикнете към тези неща. Това което сте купили, ще бъде невероятно, когато го извадите от кутията и след това ще стане скучно, след като е било ваше в продължение на няколко седмици, и с времето, дори е възможно да започнете да се оплаквате от него.

Въпреки, че привидно плащаме за еднократно преживяване, нещо толкова просто, като да попътувате с приятелки, или да скочите от самолет, или да отидете на гости на близък човек, който живее в чужбина, е като сами да си направите личен подарък, който ще продължи да ви дава. Вие няма да се разболеете от спомените; напротив, те ще ви накарат да сте по-щастливи и по-щастливи с течение на времето.

Тези, които са пристрастени към пътуванията и приключенията, знаят. Няма нищо, което можете да си купите в търговския център, което да може да се сравни с радостта от концерт на любимата ти група в чужда страна.

Дори и най-лошите туристически преживявания са опит за вас, който ще ви накара да се усмихвате и да разказвате след време. Колко пъти се е случвало да разказвате на хората за случки от ваши пътувания, като времето, с хранително отравяне в Мексико, или времето, когато изпуснахте някой полет или влак, или времето, когато колата ви се развали по пътя? И в един момент тези неща стават забавни и вие започвате да се хвалите с тях.

Ако някога е необходимо да демонстрирате силата на опита като щастие, това е то. Дори и тези кошмарни епизоди, когато всичко се обърква са склонни да се обърнат във ваша полза. Те все още ви карат да се усмихвате години и години по-късно.

Всичко, което трябва да направите е да съберете куфарите и да заминете, за да видите света, вместо да се опитвате да си осигурите право на собственост върху малки парченца от него. Запознайте се. Стартирайте пълната гама от опит.

Пътуването, в края на краищата, е всичко. Това е радост. Това е страх. Това е любов, това е омраза, това е изненада и объркване. Това ви прави по-умни, и ви кара да сте по-щастливи. Защо бихте похарчите парите си за нещо друго?

инфо: ofertomat.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.