Начинът, по който дишаме, влияе на мисленето и емоциите ни

%d0%b4%d0%b8%d1%88%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Дишането не просто пълни дробовете ни с въздух и ни държи живи. Оказва се, че то също засяга директно начина, по който мислим и чувстваме, разкри ново изследване.

Учени откриха, че ритъмът на нашето дишане генерира електрическа активност в човешкия мозък, и ефектът е различен, в зависимост от това, дали дишаме през устата или носа и в зависимост от това дали вдишваме или издишваме.

За да установят точно характера на връзката между мозъчната активност и моделите на дишането учените от Северозападния Университет са използвали ЕЕГ данни от няколко пациенти с епилепсия.

Според екипа тестовете са показали, че когнитивните функции се засилват по време на вдишване, когато се намираме в опасни ситуации.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.