Наша медицинска сестра в чужбина разказа как е умрял баща й в Пловдив: Поразена съм!

pixabay.com

Диана Финч, която от години живее и работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа през перипетиите, през които е преминал баща й. Той е бил преместван от няколко места, докато накрая умира. Тя смята, че баща й е получил помощ, но е бил нецелесъобразно преместен от лечебното заведение, където се лекува. 

Възрастният мъж е починал на 18 ноември. След като е чула историята за починалите пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, тя решава да разкаже и трагедията на своето семейство.

„И двамата ми родители се почувстваха зле със симптоми с настинка и грип. Започват с нормални медикаменти, без антибиотици. Свързват се с медикаменти, но джипито отказва да ги види, защото те нямат тест за COVID. Във Великобритания тези тестове се правят веднага, щом пациентът отиде в болнично заведение. Те се влошават. Бърза помощ също ги разпитват. Обяснява, че баща им е с белодробно страдание. Спешна помощ казва, че не е за тях. Положението му се влошава. Майка ми решава да тръгне с такси и тръгва до близката частна болница в Пловдив. В частната болница много бързо е прегледан. Само сатурацията му е видяна, която е била 60 при нормално 90. Но понеже нямат тест, не могат да ги приемат. Изпращат ги в Хирургиите, от там в Инфекциозно. След дълго чакане в коридорите, бива приет“, сподели Диана пред бТВ.

„На баща ми не знам дали и кога е направен тест. Майка ми си направи в частна лаборатория и излиза положителен. Баща ми е приет в това Инфекциозно отделение. Аз се опитвах от тук да се свържа с някого. Аз с него се чух няколко пъти. Дишането му беше много лошо. Каза му, че много пъти е звънял от стаята си на санитар или лекар за внимание, което просто не е получавал. Успях в крайна сметка да се свържа с някакъв колега, рентген няма в сградата, но се слуша пневмония. Предполагах, че той има пневмония. Казаха ми, че състоянието му се подобрява. След това беше преместен в „Свети Георги“ – клиниката на ВМИ“, разказа още дъщерята на починалия.

Диана беше категорична, че във Великобритания тестовете за COVID се правят на момента, в който пациентите дойдат. И никъде не се заплащат тези тестове. Не се връщат и пациенти.

„Поразена съм. Наистина се надявах, че медицинската етика в България ще се промени. Че хората ще бъдат просто по-добри. Аз се грижа за пациенти, спасявам пациенти и ми е страшно мъчно, че не спасих баща си. Огорчението ми просто ще остане завинаги“, завърши разказа си Диана.

Тя посочи и друг фрапиращ детайл от случилото се с баща й – след като вече е починал, жената на възрастния мъж установява, че от портфейла му липсват 100 лв. и банковата му карта.

Диана не знае дали ще заведе съдебен иск за смъртта на баща й, посочи, че не иска да съди никого, но огорчението й е огромно.

източник: novini.bg

Вижте още:

Смъртността от Ковид-19 рязко пада?

Коронавирусът не ме уби, но здравната система почти ме закопа

Откриха хиляди човешки кости в дома на британски хирург

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.