Нашите мисли определят съдбата и здравето ни

мисъл

Нашето тяло е свързано вътрешно с нашия разум, или по-скоро, тялото е отражение на нашия разум; това е грубата видима форма на невидимия разум. Ако ви боли зъб, ухо, или корем, разумът ви веднага реагира на тази болка.

Той спира да мисли правилно, той е притеснен, възбуден и развълнуван. Ако разумът ви е в депресия, тялото не може да функционира правилно. Заболявания, които причиняват вреда на нашето тяло се наричат вторични; а желанията които причиняват вреда на нашия разум, се наричат първични или психични заболявания. Нашето психично здраве е по-важно от физическото.

Ако разумът е здрав, тялото също е здраво. Ако разумът е чист, и са чисти мислите, вие се освобождавате от всички болести, първични и вторични.

Мислите развиват личността 

Възвишените мисли издигат ума, а сърцето се разширява; неблагородните мисли възбуждат разума и са отговорни за болезнени и тъмни усещания. Тези, които имат поне малък контрол над мислите си, имат спокоен, дълбок глас, уравновесеност, красиво, очарователно лице, а очите им са блестящи. С нашите мисли ние може да се вдъхновим и да си изгради самочувствие, добра представа за себе си, и почти всяка друга характеристика, присъща на силна личност. Промяната на начина на мислене може да допринесе за създаването и елиминиране на навици, убеждения и способности.


Мислите променят съдбата ни 

Човек сее мисли и жъне действия. Засявайки навици, той жъне характер. Сеейки характер, той жъне съдба. Човек си създава своя собствена съдба чрез своите мисли и действия. Той може да променя съдбата си. Той е създател на собствената си съдба. И в това няма съмнение. С правилно мислене и решителни усилия, може да се превърне в господар на собствената си съдба.

Някои говорят за кармата и неизбежността на съдбата. Това е фатализъм и води до инерция, стагнация и бедност. Това е перфектно неразбиране на законите на кармата. Това е погрешно мислене, въпрос, който няма да вълнува интелигентния човек. Можете да създадете съдбата си отвътре, с мисли и действия.

Мислите предизвикват физиологични нарушения 

Всяка промяна в мисленето създава вибрации в менталното тяло, което се отразява на физическото тяло, предизвиквайки мозъчна активност. Тази активност в нервните клетки предизвиква различни електрохимични промени. Силни чувства като любов, омраза, завист, тревожност, пристъпи на гняв, всъщност разрушават клетките на тялото и причиняват сърдечни заболявания, чернодробни, бъбречни, стомашни и т.н.

Всяка мисъл, емоция или дума произвеждат силни трептения във всяка клетка на тялото и оставят силно впечатление там. Ако знаете начин за привличане на противоположни мисли, можете да водите щастлив и хармоничен живот с мир и сила. Мисли за любовта неутрализират незабавно мисъли за омраза. Мисли за смелостта служат като силна противоотрова срещу мисли на страх. Мислите имат драматичен ефект върху тялото ви. Тъга и радост, самочувствие и сдържаност, веднага рефлектират върху тялото си.

Всяка клетка в тялото страда, или расте, получава импулс за живот или за смърт, всяка мисъл, която идва в ума ви обикновено се превръща в образ на това, което мислите в по-голямата част от времето. Когато умът се насочва към определени мисли и се спира върху тях, се създават определени вибрации на материята, и колкото по-често се създават такива вибрации, вероятността за тяхното повторение и създаване на навици нараства. Тялото следва ума и имитира промени в него. Ако се съсредоточите очите ви се фокусират.

Мислите създават среда 

Често се казва, че личността на човек зависи от околната среда. Но, всъщност, това не е вярно. Фактите показват друго. Много от най-великите хора в света са родени в бедност и неблагоприятни условия, родени са в гетата и в мръсни условия, но са получили най-високия статут в света.

Morkadis

Не забравяйте, че във вашата слабост е заключена сила. Бедността има своите достойнства, тя внушава смирение, сила и издръжливост, като същевременно луксът създава мързел, гордост, слабост, както и всички видове лоши навици. Не се оплаквайте от лоша среда. Създайте си свой собствен вътрешен мир и околна среда. Човек, който се опитва да се развива и да израства в неблагоприятни условия, е действително много силен човек. Нищо не може да го разколебае. Той има силни нерви. Човек не зависи от околната среда и обстоятелствата. Той може да следи и да ги променя в зависимост от своите способности, характер, мисли и добри дела.

По Шри Свами Шиванда

инфо: pozitivno.bg

Вижте още:

ФИЗИК: МИСЛИТЕ МОГАТ ДА КОНТРОЛИРАТ ЕНЕРГИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.