На дъното на езерото Лох Нес има дълбока пукнатина (ВИДЕО)

1

Откритие, направено от капитан на туристическа яхта, вероятно ще вдъхнови ловците на загадъчното Лохнеско чудовище за нови търсения.

43-годишният Кейт Стюарт е открил дълбока пукнатина на дъното на езерото Лох Нес, докато плувал по него. Тази пукнатина увеличавала дълбочината на водоема до 270 м. По-рано се смяташе, че максималната дълбочина на Лох Нес е 230 метра. Стюарт е направил измерването със  били направени със съвременно оборудване.

Лох Нес се смята за второто по дълбочина езеро във Великобритания. Най-дълбокото се явява Лох Морар, в което според легендите също има подобно на Неси чудовище – Мораг. Дълбочината на Лох Морар е 309 м.

Падината на дъното на Лох Нес е открита на 14 км от Инвърнес. Все още не е известно каква е нейната дължина, съобщава Daily Record. По думите на капитана образуванието може да се е появило след земетресение. Известно е, че по дъното на езерото минава тектонски разлом, получил названието Great Glen.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ЛОХ НЕС ПОДНЕСЕ МИСТЕРИОЗНА ИЗНЕНАДА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

 Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.