Невероятен феномен – две европейски реки текат заедно без да се сливат

Невероятната гледка на срещата на две контрастни реки е още една чудесна причина да посетите и един от най-красивите градове.

Знаете ли, че реките Рона и Арв се сливат в Женева? Невероятната гледка на срещата на две контрастни реки е още една чудесна причина да посетите втория по големина швейцарски град.

Ако погледнете снимката на тяхната среща, веднага ще забележите, че Рона се характеризира с отчетлив наситен син цвят, благодарение на водата, която извира от ледник в швейцарските Алпи.

От друга страна Арве носи със себе си голямо количество тиня, поради което има бяло-кафяв цвят. В края на Ла Жонксион в Женева, на пристанище Жонксион, реките се събират и Арве накрая се влива в Рона.

 

Цялата картина се наблюдава най-добре от железопътния мост Ла Жонксион, който е на около 40 метра от този природен феномен. Скачането от моста за освежаване и плуване е абсолютно забранено.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.