Невероятната история на близнаците разделени при раждане, които имат еднакви съдби

1

За разлика от повечето близнаци, Джим Спрингър и Джим Луис имат еднакво първо име, а не фамилия. Двамата братя са разделени при раждането и са осиновени от различни семейства, но по случайност или не, техните нови родители ги кръщават еднакво – с името Джим.

И така започват техните паралелни животи. Спрингър и Луис споделят не само генетичен код и първи имена, но малко или много имат почти еднакви съдби в продължение на 39 години, когато се срещат отново.

Израствайки в различни домове и семейства, двамата имали много малко информация за другия си брат. Майката на Спрингър му казала, че братът му близнак е починал, а Луис знаел толкова малко за Спрингър, че нямал желание да го търси и да се срещне с него.

Всичко това обаче се променя през 1977 година, когато Луис, тогава на 37-годишна възраст, решава все пак да потърси брат си. Той открива името му в документи, пазени в съда и двамата първоначално разговарят по телефона. Те решават да се видят и по-късно споделят, че това е бил най-важният ден в животите им.

2

Щом започнали да разговарят и да споделят всичко, което им се е случило през годините, те открили невероятните прилики, които имали помежду си. И двамата са осиновени от семейства, живеещи в Охайо и отраснали на разстояние от 73 километра един от друг. Като деца и двамата имали куче, наречено Той. И Спрингър и Луис са били женени два пъти – първо за жена на име Линда, а след това за жена на име Бети. И двамата имат деца, включително син, когото са кръстили Джеймс Алън. И двамата живеели в крайната къща на улицата си. И двамата били пушачи, обичали да пият бира, занимавали се с дърводелство през свободното си време, карали Шевролети и били полицейски шерифи в различни полицейски управления на Охайо.

Братята близнаци се оказали перфектните кандидати за проучване, изследващо личностното поведение, ръководено от д-р Томас Бучард от Университета в Минесота. При един от тестовете братята дали еднакви отговори на почти всички въпроси и д-р Бучард споделил учудването си, казвайки че изглежда така, сякаш двата теста за правени от един и същ човек два пъти. Тестовете им за начина на работа на мозъка също били идентични, както и медицинските им картони, описващи заболяванията им през годините.

За външните хора животите на братята Джим, както ги наричат сега, са като че ли живот на един и същ човек. Въпреки това, Луис отбелязва, че въпреки всичко, между тях двамата има известни различия. „Разликите между мен и Джим са като разликите между това да живееш в града и на село“ – споделя единият от братята.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.