Невероятната история на Марджъри Маккол – живяла веднъж, погребана два пъти

10

След като през 1705 година се разболява от непозната за лекарите болест, ирландката Марджъри Маккол умира. Докторите и близките й решават да я погребат възможно най-бързо, за да не се разпространи онова, което я е убило. В бързината съпругът на Марджъри я погребва, без да махне ценния пръстен, който носела, тъй като тялото на покойната било надуто, а нямало време да се занимава с такива подробности. Това превърнало Марджъри в мишена за крадците, някои от които дочули сред суматохата за скъпия пръстен.

Вечерта след погребението на Марджъри, още преди пръстта върху ковчега й да е улегнала, крадците се появили и започнали да копаят. Те бързо достигнали до ковчега, отворили го и когато видели пръстена, започнали да го дърпат от пръстите на покойната. Тъй като тялото й било подуто, те не успели да се справят с това и решили да отрежат целия й пръст. Щом кръвта й потекла, Марджъри се събудила от дълбоката кома, в която била изпаднала и започнала да крещи от ужас и уплаха.

Съдбата на крадците остава неизвестна и до днес. Според някои истории няколко от мъжете умрели на място, след като видели как „мъртвата“ възкръсва. Други твърдят, че крадците избягали и никога повече не посмели да откраднат каквото и да било.

Случилото се с Марджъри обаче е известно. Тя успява да излезе от собствения си гроб и да се прибере до дома си. Съпругът й Джон, който бил лекар, бил у дома с децата си, когато чул силни удари по входната врата. Той казва на децата си „Ако майка ви беше жива, бих се заклел, че това е начинът, по който тя чука“.

Когато Джон отваря вратата и вижда съпругата си Марджъри, облечена в дрехите, с които била погребана, а от ръката й да се стича кръв, той се свлича на пода и умира. Погребан е до мястото, на което съпругата му била погребана малко преди това.

Марджъри се омъжва повторно и ражда още няколко деца. Когато в крайна сметка умира наистина, тялото й е върнато в Ирландия, на мястото на което надгробната й плоча все още стояла. Този път на камъка били добавени думите „Живяла веднъж, погребана два пъти“.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.