Нечовешки рев се носи в пустинята на каещите се грешници по време на буря

Снимка: pixabay.com

Първите изследователи, дошли да проучат тези необичайни каменни колони, в началото решили, че са руини на древен град

В Австралия недалеч от град Пърт се намира едно необичайно място. Разположено е в пустинята Дъ Пинакълс (The Pinnacles) националния парк Намбунг.

Там могат да се видят стърчащи от пясъка разнородни каменни образувания, скали и варовикови колони. Някои от тях достигат до височина от 3,5 метра, а други – едва няколко сантиметра.

Снимка: pixabay.com

Въпреки че размерите им са най-разнообразни, всички те имат нещо общо – всички те продължават под пясъчната почва на голяма дълбочина. Отдалеч това място можа да ви заприлича на останки от град или на тълпа хора.

Дори първите изследователи, дошли да проучат тези необичайни каменни колони, в началото решили, че са руини на древен град. Това, обаче, се оказало невярно.

Снимка: pixabay.com

Мястото било наречено „пустинята на каещите се грешници“. С първите лъчи там се открива невероятна гледка. Камъните стават ту сиви, ту кафяви, ту златисти и хвърлят дълги сенки.

Но по време на пясъчна буря в пустинята на каещите се грешници може да се чуе нечовешки рев, от който човек могат да го побият тръпки.

Снимка: pixabay.com

След края на бурята пейзажът наоколо се променя. Някои камъни са покрити с пясък, а други са се появили от земята.

Самата природа е създала тези невероятни скали. Според една теория, в течение на хилядолетия дъждовната вода е прониквала под дюните на дълбочина до 10 метра, където е разтваряла варовика е и формирала колони с различни форми.

Снимка: pixabay.com

С времето вятърът е отнесъл най-горния слой пясък и на повърхността се появили каменните стълбове.

Morkadis

Според изследователите, тези камъни не стоян на едно място – техните основи се бутат от подпочвените води и бавно се местят.

Дъ Пинакълс остава неизвестно място за повечето австралийци до 1967 година, когато районът е обявен за резерват, който е обединен с още два в Национален парк Намбунг през 1994 година.

Паркът се посещава от около 150 000 души на година. Най-доброто време да отидете там е от август до октомври, когато времето е меко, а дивите цветя започват да цъфтят през пролетта.

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

В пустинята Наска откриха нови геоглифи

Мистериозните кръгове в пустинята Намиб

Древни портали в пустинята водят към непознати светове

Искате да посетите марсианска база? Трябва само да отскочите до пустинята Гоби

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.