Не спете с крака към вратата и с глава към прозореца. Ето защо…

pixabay.com

Много от тези неща са просто суеверия. Но някои имат напълно научна обосновка.

1. Не трябва да спите с крака до вратата

Фън Шуй наистина не препоръчва да правите това . Смята се, че енергията, която циркулира в човешкото тяло, лесно изтича през вратите, докато спим.

А скандинавците и славяните са смятали вратите за портали към друг свят. На сън душата може да излезе през вратата, да се изгуби и да не намери пътя обратно. Освен това вратата отваря портата към тъмния свят, откъдето могат да дойдат зли същества и да завладеят душата на спящия човек.

Психолозите казват, че много хора предпочитат да държат вратата постоянно в очите, дори и насън. Това ви кара да се чувствате по-комфортно – ритайки във вратата.

Е, популярното суеверие казва, че мъртвите се изнасят на вратата с крака. И да спиш в това положение означава да наречеш смърт.

Единствената причина обаче да преместите леглото, така че да спите с главата си до вратата, е за вашия собствен комфорт.

2. Не трябва да спите пред огледало

Не се препоръчва да окачите огледала в спалнята : смята се, че спящ човек не трябва да се отразява в огледалото, в противен случай ще има проблеми. Това може да повлияе негативно на семейните отношения. Ако наистина трябва да погледнете отражението си сутрин, закачете огледало вътре в шкафа (от вътрешната страна на вратата), за да можете да използвате огледало.

3. Не поставяйте стайни растения в спалнята

Това е вярно. През деня цветята работят за наше добро: произвеждат кислород, пречистват въздуха. Вечер, когато няма слънчева светлина, растенията дишат по същия начин като нас, консумирайки ценен кислород. Така че или отворете прозореца, или цветята ще трябва да бъдат преместени. Между другото, не бива да държите букети и в спалнята. Поради силния аромат рискувате да получите главоболие и да не спите добре.

4. Не трябва да спите с глава до прозореца

Това суеверие е идентично, както и това за вратата. Веднъж с крака към вратите, а след това с глава към прозореца, логично е! Според знаците злите духове обичат да надничат през прозорците през нощта, като се качват в главата на човек. Единственият реален риск, на който се излагате, заспивайки с глава до прозореца, е настиването поради течение. Е, Фън Шуй препоръчва просто да не поставяте леглото на линията на прозореца на леглото.

5. Не можете да спите на светлина

Това изобщо не е суеверие. Това е медицински факт: трябва да спите в тъмнина. Ако в стаята има източник на светлина или спалнята е осветена от улични лампи, производството на мелатонин, хормонът на съня, се нарушава. Това ни кара да се чувстваме уморени през деня.

Morkadis

източник: fakti.bg

Вижте още:

Сложете това на прозореца си, за да привлечете късмет и богатство

Сънищата не се сбъдват, те са реалност

Пророчески сън – ето как да разберете дали вашият е бил такъв

3 начина да привлечете късмет с помощта на обикновен прозорец

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.