Новият марсоход ще произвежда кислород

марс

Американската космическа агенция НАСА представи седемте инструмента, с които ще бъде оборудван следващият марсоход. Сред тях има и такива, които ще произвеждат кислород за производство на ракетно гориво. Апаратът ще бъде изстрелян през 2020 г. Марсоходът на стойност 1,9 милиарда долара, ще разполага с два инструмента, чиято цел ще бъде подготовката за бъдещи мисии до Марс.


Единият от тях ще преобразува въглеродния диоксид от марсианската атмосфера в кислород, който може да се използва за ракетно гориво и за дишане от астронавтите в следващи мисии.

От НАСА напомнят, че транспортът на гориво за обратни полети до Земята е сериозен товар за апаратите и струва скъпо.

Американската космическа агенция планира също марсоходът да събира интересни скали. Те ще бъдат поставяни в специални контейнери за бъдещи мисии, участниците в които ще ги събират и връщат на Земята за детайлни изследвания.

Вижте още: 

НАСА: ЗЕМЯТА МОЖЕ ДА ЗАПРИЛИЧА НА МАРС

инфо: http://www.blitz.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.