Новолунието и слънчевото затъмнение с кармична природа

затъмнение

На 13 юли в 05:49ч настъпва новолуние и почти едновременно с него частично слънчево затъмнение в знак Рак. Затъмнението няма да е пълно, затова тъмнина през деня няма да настъпи. То няма да е видимо от България, а ще се наблюдава в Австралия, остров Тасмания и някои части на Антарктида.

Новолунието и затъмнението правят опозиция с Плутон и Лилит (активира се оста Рак-Козирог). Те имат кармична природа. В този ден ще има много кармични срещи: много хора ще срещнат човека, който е предназначен за тях от горе. Едновременно с това, в небесната сфера се образуват два големи тригона. Новолунието и затъмнението в Рак образуват голям воден тригон с Юпитер в Скорпион и Нептун в Риби. Освен това Уран в Телец, Венера в Дева и Сатурн в Козирог образуват друг голям земен тригон. Тези много благоприятни планетни аспекти намаляват донякъде напрежението, хармонизират обстановката и дават надежда за положителни изменения, за вътрешна и външна трансформация. От всички тези планетни събития на куп, енергията на деня ще е много силна. Подходящо е за провеждане на всички ритуали, които се изпълняват по време на новолуние и работа с желания. Желанията могат да се отнасят до любовта, работата, бизнеса, парите, недвижимите имоти и всичко, което искате да привлечете в живота си, нещо, което да започнете, да се развива или да премине на по-високо ниво. Вашите желания не трябва да противоречат на интересите на други хора, в противен случай няма да се сбъднат. Например, ако си търсите работа, не искайте конкретна позиция, а искайте това, което е най-доброто за вас. Тогава Вселената ще откликне на мечтите ви и ще ви поднесе най-подходящото.

Трябва да се помни, че в дните на затъмнение се проявяват скрити (кармични) проблеми. Затъмнението е период на „небесна проверка”. Взетите в такива дни решения и действия имат важни последствия, затова трябва да се внимава. Човек става марионетка в ръцете на съдбата или пешка в нечия чужда игра. В миналото хората при такива явления са се отдавали на пост и молитва, посещавали са храмове и други свети места. Щателно анализирайте своите връзки и контакти и избягвайте излишните проблеми. Предполага се, че при слънчево затъмнение плътността на времето се намалява, каквото и да значи това.

Затъмненията, особено слънчевите, дават индикации за важни промени, които задължително трябва да настъпят. И за различните хора тези промени може да се окажат повече или по-малко болезнени, но за някои промените няма да бъдат толкова значителни и ще преминат само на вътрешен план, които няма да са много забележими.

Влиянието на затъмнението ще се отрази на всички знаци на Зодиака, но най-вече ще го усетят представителите на кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни, Козирог, а също и тези със Слънце, Луна, Асцендент или личните планети разположени в 15-25 градуса в тези знаци в рождената карта. Подсъзнателните страхове могат да се издигнат на повърхността и да причинят безпокойство и несигурност за бъдещето. При едни ще настъпи криза в отношенията, при други ще настъпят други събития с продължителен характер.

От гледна точка на астрологията слънчевите затъмнения представляват завършване на един цикъл и започване на нов, поставят програмата на нов цикъл на обществено и личностно развитие. По време на затъмнението се освобождава огромно количество енергия, но как ще се използва, зависи от индивидуалните и личните усилия на индивида. Съответно, резултатите могат да бъдат както положителни, така и отрицателни.

За хората от сферата на изкуството и творческите професии слънчевото затъмнение може да донесе благоприятно влияние, обещавайки период от нови възможности, вдъхновение и разкриване на таланти.

Слънчевите затъмнения създават условия за ново начало, откриват нови възможности. Слънцето ни дарява с активност и ни дава сили. При емоционално нестабилните хора в този период се изострят пристъпите на агресия и психическите разстройства, стават непредсказуеми в поведението, конфликтните ситуации зачестяват.

Близко до затъмненията (но може и месеци след това) се случват различни катаклизми и катастрофи. Непредсказуеми промени във времето. Съществува реална опасност в близките месеци от инцидент в ядрен обект, в електроцентрала или в изследователски център, с освобождаването на смъртоносни вещества в околната среда. Вероятност от мащабни експлозии и големи катастрофи. Слънчевото затъмнение може да доведе до големи разрушения от цунами и наводнения, проблеми могат да възникнат във всички страни, където хората живеят край морето или океана. Знаем какво се случи вече в Япония преди седмица. Събитието се случва във воден знак, така че повечето от природните бедствия ще бъдат свързани с водата под формата на наводнения или суши. Затова годината може да се окаже неплодородна. Последствията от затъмнението ще започнат скоро след слънчевото затъмнение.

Добре е днес да не се заемате с нищо важно и значимо, да прекарате деня в спокойна обстановка. Не започвайте никакви важни дела, не вземайте важни решения, които може да повлияят върху хода на живота ви. По време на затъмнението хората могат да имат главоболие, промени в кръвното налягане, обостряне на хронични заболявания, болки в сърдечната област. Нараства процентът на смъртността. Препоръчва се да има въздържание от месо, секс и алкохол. Подходящо време за медитация и планиране на бъдещето. Когато медитирате е добре да използвате камъните на зодиакалния знак Рак: перли, лунен камък и всички камъни, които са бели.

Събитията, които ще донесе това затъмнение, могат да се случат не само през юли, но и няколко месеца преди и няколко месеца след затъмнението. Така че, наблюдавайте всичко, което ще ви се случи през следващите месеци и не се страхувайте от предстоящите промени! Вятърът на промяната може да стартира нещо наистина необходимо за вас!

инфо: novini.bg

Вижте още:

Карма – дали това, което правим днес, ще ни достигне утре?

Самоконтролът над ума и сетивата е пътят за намаляване на личната карма

Кармата във връзките ни: предопределено ли е всичко между нас?

14 факта за кармата, които може би не знаете

Детето е учителят и кармата на родителите

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.