Няма нищо случайно в този свят. Всичко си има цел!

Нищо в света не се случва случайно. Вселената постоянно се променя. Никой от нас не знае какво го очаква утре.

Монетата винаги има две страни – тъмна и светла. Като живота. Научаваме нещо всяка секунда. Всичко, което се случва с нас, има ясно определена цел.

Зависи само от нас дали този свят ще бъде добър или зъл, приятелски или враждебен.

Ние самите създаваме света около нас – с нашите мисли, възгледи, настроение, думи, мироглед.

Можем да видим знаците, които Вселената ни изпраща. Ние имаме избор да решим какво да правим в бъдеще – да действаме или да приемем ситуацията, в която се намираме. Да поемем ли съдбата в собствените си ръце или да останем встрани като наблюдатели.

Това е само наш избор. Вместо да се ядосваме, завиждаме, страдаме, можем да променим отношението си към ситуацията, да научим от нея урок. Гневът, отчаянието, страхът ни отнемат енергията, блокират достъпа до съзнанието, удавят “гласа” на ума.

Представете си, че сте извършили нещо, което е довело до неприятни последици за вас.

Вместо да поправяте грешката, вие чувствате гняв и угризение. С течение на времето тези чувства ви изяждат напълно и не ви позволяват да мислите рационално.

Сякаш внезапно се появява стена пред вас, отвъд която не се вижда истинският свят. Трябва да я заобиколите, да я унищожите или да намерите вратичка, в противен случай ще останете на едно място и ще започнете да се влошавате.

Само вие решавате как да реагирате на тази или друга ситуация.

Всичко, което се случва в живота, има определена цел – да ви научи на нещо: търпение, безкористност, милост, организация и т.н. Никой не може да ви направи нещастни. Само вие решавате – да бъдете жертва или господар на съдбата.

Всичко, което се случва с нас, е следствие от нашите действия. Няма нищо случайно, няма никакви скокове и никакви съвпадения в живота, всичко има своя собствена причина – всяка наша мисъл, всяко чувство и всяко дело идват от миналото и влияят на бъдещето.

Това минало и бъдеще е скрито от нас, гледаме на живота като загадка, без да знаем, че сме го създали сами.

Спрете и помислете какво ви доведе до точката, в която се намирате в момента. Когато разберете това, животът вече няма да ви изглежда като серия от изпитания и безкрайни страдания. Разбирате, че вие сами сте създатели на реалността, в която живеете.

Morkadis

Научете се да взимате правилни решения. Не правете това с гняв, когато сте тъжни или отчаяни. Отчаянието не е най-добрият съветник. Спрете да съжалявате за това, което сте направили, преминете към настоящето.

Успокойте съзнанието си, спрете потока от мисли, отървете се от страховете, погледнете спокойно и без ненужни емоции, анализирайте всичко трезво. И разумът ще дойде.

Животът ви дава тестове само ако сте готови да ги преминете. Със сигурност вече сте придобили опит, който ще ви помогне да разрешите проблема. Но гневът, отчаянието, страхът не ви дават трезвен поглед на нещата и не можете обективно да оцените ситуацията.

Вижте още: Ето как живее обикновеното арабско семейство

Не губете време и енергия за отрицателни емоции и страхове. Всяко преодоляване на препятствията е друг научен урок.

Всичко, което се случва с вас, е необходимо за развитието на вашата душа. Всичко има ясно определена цел. Няма нищо случайно в живота.

инфо: bukvarche.com

Вижте още:

Японската легенда за червената нишка на съдбата

10 мистериозни съвпадения, които разбиват всякаква логика

Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

Съвпаденията – знак от съдбата или чиста случайност?

Знаците на съдбата, които ви подсказват, че ще ви се случи нещо много хубаво

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.