Няма физическо време и следователно няма биологично стареене или разпад (част 2)

У. Булман: Физическият свят е само временна тренировъчна площадка, всички ние ще еволюираме отвъд необходимостта от това

Дейността на Уилям Булман се популяризира чрез Института „Монро“. Той е автор на много бестселъри, изследовател и експерт по извънтелесни преживявания (опит извън тялото – OИТ) с над 40 години опит в тази област. У нас е познат с „Приключения извън тялото“. Неговите завладяващи книги ви канят да промените гледната точка, от която виждате този свят и себе си. Предлагаме ви интервю на Стюард Свердлоу с Булман за естеството на новото познание, за неограничените възможности на човешката сензитивност и възможността ни да черпим информация от отвъдното.

(Прочетете част първа тук)

… Да, спомням си този епизод от вашата книга. Това е сигнал за събуждане за всички нас, че намирането на смелост да се изправим срещу страховете си е ключът към извеждането на живота ни към следващия етап на съзнание.
Някои хора гледат на книгата ви „Висшият Аз сега“ като вид подготовка за последното извънтелесно преживяване: физическата смърт. Смъртта е тема, от която много хора се страхуват. Смъртта на егото е различна от физическата смърт. Казва се, че егото умира отново и отново, докато все още сме в тялото. Защо смятате, че ОИТ е идеалното средство за подготовка за пътуването в отвъдното?  

– Физическият свят е само временна тренировъчна площадка. Всички ние ще еволюираме отвъд необходимостта от това – някои по-бързо, други – по-бавно. Сегашният ни опит в материята е само малка част от нашето продължаващо пътуване извън тялото. Хората остават обсебени от своето биологично състояние и физическа форма. Те все още вярват, че са физически човешки същества. С други думи, физическият живот е по-малко от една десета от един процент от продължаващото ни съществуване през вечността. Нефизическият живот е мястото, където съществува нашата първична еволюция. Често не виждаме по-голямата картина, защото сме твърде фокусирани върху физическото. Виждаме само най-плътното ниво на реалността.

– Това изглежда като приятелско напомняне, че можем да се свържем с хората само от мястото, на което се намират в момента. Те виждат и преживяват само това, което са готови и желаят да приемат на енергийни и други невидими нива.

– Нека бъда ясен, ние изобщо не сме биологични същества, а нефизически същества, развиващи се отвъд материята. Еволюцията на съзнанието продължава през множество етапи отвъд физическото преживяване. Ние едва започваме нашето пътуване.

– Тази мантра е изключително полезна – „Аз не съм тялото, не съм емоциите, не съм умът, аз съм Душата“. Да го кажеш на глас е едно, да интернализираш и да живееш съзнателно е друго. Втората част на „Висшия Аз сега“ е написана от съпругата ви Сюзън Булман. Тя черпи от своя опит в хосписа. Как той оформя и допринася за формирането на различно отношение към смъртта и ритуалите в западния свят?

– Тази част от книгата е за хосписа, справянето с неизлечимо болните и смъртта на другите.  Предоставя ефективен план за действие към нов подход към смъртта. Целта е да се подчертаят изборите, които правим по време на процеса на умиране. Това отваря ума ни за по-голямата картина на съзнателния преход.

– На Запад, от момента, в който сме родени, ние сме обусловени да се подготвяме да умрем, да приемем, че животът и това, което сме, има начало и край. Ние сме научени да забравяме нашата безсмъртна Душа и същество. Дали това откровение или пробуждане за разширяване на съзнанието кара читателите да преосмислят процеса на смъртта?   

– На Запад избягваме темата за смъртта, вместо да прегърнем възможността да повлияем на прехода на съзнанието си. Трябва да разглеждаме физическата смърт като само една стъпка в нашето пътуване. Това не е краят на нашето съществуване, а следващата фаза от нашата еволюция. Ефективна подготовка за преход на съзнанието за съжаление липсва в много от нашите традиционни религиозни практики.

– Ами ако човек не трябва да умре, за да се слее напълно с Висшия Аз? Може ли следващият етап от човешката еволюция да включва биохимична и енергийна промяна или активиране/надграждане на ДНК, което ще създаде нов вид съществуване на Земята?

– Важно е да признаем, че емоционалните и физическите привързаности, които имаме, не се помиряват автоматично в момента на смъртта. Всъщност състоянието на съзнанието ни цялостно ще се пренесе от физическото към нефизическото съществуване. Това може да се ръководи от думите и действията, предприети преди, по време и след физическия преход. Ние насърчаваме хората да бъдат активни участници в собственото си духовно израстване.

„Ако искате да събудите цялото човечество, тогава събудете себе си. Ако искате да премахнете страданието в света, тогава елиминирайте всичко, което е тъмно и негативно в себе си.“ – Лао Дзъ

Morkadis

– Бихте ли споделили вашите най-значими духовни уроци и обстоятелствата, които са ги предизвикали? Кое е най-запомнящото се място от астралните ви пътувания и какво запазихте или научихте там?

– Най-значимото преживяване, което имах, е да се слея с моя Висш Аз по време на ОИТ. Това беше преживяване, променящо живота, което е много трудно да се опише. Представете си, че плавате в атмосфера на чиста любов, ясна светлина и всезнаеща мъдрост на съзнанието. Това беше основата за голяма част от това, което знам и преподавам днес.

–  В четвърта глава на книгата си вие предлагате на своите читатели „Предизвикателство за трансформация за 21 дни“. Това включва серия от стъпки за духовна трансформация, включително задаване на трудни въпроси. Вие минавали ли сте през това? Как се промени вашата физическа реалност?

– 21-дневното предизвикателство е документация на нашите лични разговори. Виждайки стойност в това като упражнение, решихме да го споделим с цел да подкрепим другите в тяхната духовна еволюция.

 – Казват, че всичко ни подготвя за непредвиденото. Във всички области на нашия живот ние научаваме или си спомняме определени вродени умения и след това попадаме в ситуации, в които ги прилагаме на практика. Напомняте на хората, че трябва да сме подготвени за бързи промени в съзнанието и бързи промени в реалността. Кои са някои от най-големите изненади, които сам сте преживявали? 

– Най-голямата изненада за мен беше колко превъплъщения съм имал. Изглежда, че съм имал нужда да бъда част от едни и същи уроци много повече, отколкото си мислех. Например, бил съм войник по време на войни повече пъти, отколкото си спомням. Някои от тези преживявания са описани подробно в книгите ми. Явно не съм бързо учещ се и трябва да повтарям едни и същи уроци, докато накрая ги усвоя. Вярвам, че съм прекъснал тази верига от събития в този живот, тъй като сега изпитвам отвращение към този вид конфликти.

 – В книгите си разказвате за примерни инструменти като дихателна работа, йога, звукови технологии, пеене и барабани. За допълване на астралното, осъзнатото сънуване и ОИТ, кои са най-ефективните? 

– Открих, че звуковата технология е много ефективна като допълнение към дълбоката медитация. Използвам Hemi-Sync във всичките си семинари, защото е доказано, че е мощен инструмент, който подобрява техниките. Това помага на хората в техните изследвания на съзнанието.

 – Какъв съвет можете да дадете на хората, които все още търсят, в тяхното духовно пътуване? Нещо конкретно, което бихте искали нашите читатели да вземат от вашия опит?

– Получете знанията и методите, за да имате свой собствен дълбок духовен опит. Открийте метод за вътрешно изследване, който резонира с вас, и го практикувайте ежедневно. Открих, че вярванията са пречка за нашата еволюция. Ето защо е наложително да предприемем собствените си пътувания и сами да открием отговорите.

източник: spisanie8.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.