От какво се нуждае една планета, за да поддържа живот? (видео)

„Венера е твърде гореща, Марс е твърде студен, а Земята е златната среда“, казва планетарният учен Дейв Брайън. Но защо?

В тази духовите TED Лекция Брайън изследва удивителната наука зад това какво е необходимо на една планета, за да поддържа живот – и защо човечеството може би се намира на точното място в точното време, когато става дума за времева скала на планети, поддържащи живот.

Налични са субтитри на български.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Вече официално: НАСА праща мисия на Титан, топ кандидат за наличие на извънземен живот

Коя е най-голямата естествена заплаха за живота на човечеството?

Планетарният сблъсък формирал Луната е оставил и елементи за възникване на живот на Земята

Ако хората изчезнат, кой би доминирал в живота на Земята?

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.