Още двама пациенти в Норвегия развиха тромби и починаха след ваксина на „АстраЗенека“

pixabay.com

Здравните власти в Норвегия съобщиха в понеделник за два нови смъртни случая на пациенти след ваксинация с препарата на „АстраЗенека“. Двамата са издъхнали след тромбоемболични усложнения.

Така пациентите, издъхнали след имунизация с въпросната ваксина, вече са общо четири на територията на скандинавската страна за последните две седмици. Междувременно стана ясно, че други двама пациенти са приети в Университетската болница в Осло със сходни симптоми на тромбоза.

От Агенцията по лекарствата заявиха, че не могат да изключат варианта за взаимовръзка между смъртните случаи и ваксината на „АстраЗенека“ и припомниха, че такива симптоми не се забелязват при ваксинирането на пациентите с препаратите на „Пфайзер“ и „Модерна“.

На този етап Норвегия, заедно с Дания и Швеция, не възнамеряват да подновяват имунизацията на гражданите си с оксфордската ваксина, докато здравни регулатори на страните не приключат с изследванията, резултатите от които се очакват в близките дни, информира онлайн порталът „20minutos“.

източник: novini.bg

Вижте още:

Поредица от инциденти с ваксината на „АстраЗенека“, поставят безопасността ѝ под въпрос

Срещу Израел е подаден иск в Международния наказателен съд за принудителни ваксинации

Защо множество държави в света спряха ваксинацията с AstraZeneca?

Ваксина срещу COVID-19? Илон Мъск казва „В никакъв случай“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.