Пазете се! Телефоните предизвикват странно психологическо състояние

телефон

Мобилните телефони могат да предизвикват странно психологическо състояние. Все повече хора страдат от сигналите, които звучат в главата им.

Учени от университета в Мичиган определят състоянието като страховa невроза, предизвикана от определени звуци. В конкретния случай става въпрос за странен психологически феномен, предизвикан от мобилните телефони.

Учените са провели изследване, в което участие са взели 411 студенти. Те са подложени на психологически тест. Повече от половината потвърдили, че често чуват фантомни сигнали от своя телефон. В 75% от случаите това е звукът от вибрация, следван от звука за съобщение и този за входящо повикване.

Новото болестно явление учените са нарекли ringxiety, от английските думи ring – позвъняване и anxiety – тревожност. То се проявява, като на човек му се струва, че телефонът му издава определен звук, а това всъщност не е така.

Това го кара постоянно да проверява апарата си, без каквато и да било причина. От своя страна това засилва зависимостта на съвременния човек от неговото мобилно устройство.

Наблюденията показали още, че участниците, които са силно подложени на въздействието на ringxiety, са изключително неуверени в себе си и изпитват затруднения в отношенията си с околните. Мобилният апарат олицетворява връзката на човека с обществото.

Страхът да бъдат отхвърлени и желанието да имат повече контакти с околните се прехвърля и в социалните мрежи, а и непрестанното желание да бъдат търсени и да им се обръща внимание нараства непрестанно. В даден момент това може да доведе до реални психологически отклонения.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

ИСТИНАТА ЗА ВРЕДАТА ОТ МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.