Пентагонът се подготвя за война в Космоса

пентагона

САЩ трябва да постигнат превъзходство във войната в Космоса. Това обяви началник щабът на американските военновъздушни сили ген. Дейвид Голдфайн, предаде Space news.

В обръщение пред годишния симпозиум на Военновъздушната асоциация в Орландо, щата Флорида, ген. Голдфайн коментирал, че въпросът не е дали, а кога военновъздушните асове ще сражават в Космоса. „Смятам, че ще се сражаваме в Космоса до няколко години“, подчертал висшият американски военен. „Ние (американските военновъздушни сили) сме службата, която трябва да води съвместна война в тази нова оспорвана област. Това е, което страната изисква“, изтъкнал ген. Голдфайн в най-силната реторика досега за космическата война като област, която заслужава специално внимание военновъздушните сили на САЩ.

Той е посочил, че за да се увеличи военната огнева мощ на САЩ, военновъздушните сили трябва да използват разузнаване на бойното поле, идващо от „всички области“, включително въздуха, киберпространството, сухопътно, морето и Космоса.

Ген. Голдфайн също така смята, че американските военновъздушни сили трябва да инвестират в обучението на ново поколение лидери. Според изданието Space News американските военновъздушни сили разполагат с 7,75 млрд. долара за прокарването на космическите си програми през 2018 г., което е 20 процента повече в сравнение със средствата, предоставени през миналата година.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Какво има в ядреното куфарче на САЩ, което може да погуби света

Защо Пентагонът е с формата на петоъгълник?

Програма на Пентагона изследва случаи с НЛО

Разсекретени материали: ЦРУ се е бояло повече от извънземни отколкото от атомна война със СССР

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.