Пирокинезата – мит или реалност?

пирокинеза

Пирокинезата е способността на човек да може да контролира огъня единствено със своя ум.

Това включва възпламеняване, усилване и загасяне на пламъците без използването на каквито и да е помощни средства.

Думата пирокинеза произлиза от гръцки в буквален превод означава движение на огъня.

Тайната на явлението пирокинеза се крие във възможността на атомите на един предмет да бъдат силно ускорени, като по този начин тяхната топлинна енергия се покачва неимоверно и в даден момент те се възпламеняват.

Някои хора твърдят, че за да може да се овладее пирокинезата, човекът трябва много внимателно да се вслуша в своята жизнена сила.

Така той ще получи по-голям приток на енергия и ще успее да възпламени предмет. За целта цялото внимание трябва да бъде насочено към ръцете.

Човекът трябва да си представи, че може да контролира пламък толкова лесно, колкото успява да контролира и движението на ръцете си. Както при всяко друго начинание, така и тук са необходими воля, много добра концентрация и всеотдайна упоритост.

Повечето от учените все още не са убедени, че пирокинезата наистина съществува, защото вярват, че единичните случаи на запалени предмети се дължат не на суперсили на човек, а на специални частици в предмета или въздуха, които са предизвикали запалването.

Много добър пример за това е, когато през 19 век човек успява да задържи пламък във въздуха, а най-простото обяснение било, че наличието на фосфор във възпламенените частици, който има способността да гори притемпература на въздуха от 30 градуса.

През 2011 година тригодишно детенце от Филипините запалило своята възглавница пред очевидци, а учените нямали обяснение за случилото се.

Те взели детето със себе си, за да могат да го изследват и да проучат възможностите му. Това дава повод на поддръжниците на пирокинезата, че тя наистина съществува и може да бъде овладяна.

Ако решите да правите опити за контрол на огъня единствено със силата на съзнанието си, започнете със свещи или клечки.

За да направите връзка с огъня може да е необходимо много време, но имайте предвид, че той не е играчка и бъдете внимателни.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

ПРИТЕЖАВАТЕ ЛИ СПОСОБНОСТТА ЗА… ТЕЛЕКИНЕЗА?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.