Плазмени клъстери обгръщат планетата

3

23-годишна студентка успя да докаже теория за Земята, която учените не успяха да докажат цели 60 години.

Австралийските учени са открили огромни, но досега невидими клъстери от плазма с форма на тръби, които се движат около Земята.

Откритието бе направено през 50-те години, когато се роди и теорията за тяхното присъствие. До днес хипотезата обаче бе приемана с огромна доза резерв. И дълго време се ширеше мнението, че съществуването на плазмените тръби е една огромна измислица и дори илюзия. В крайна сметка студентката от университета в Сидни, Клео Лои, успя да докаже, че този феномен наистина съществува.

За целта Клео прибегна до изключително нова иновация. Тя използва специален телескоп за 3D наблюдение на Космоса, с който успя да изследва земната атмосфера. Резултатът от нейните проучвания е невероятен.

Клео доказа, че земната атмосфера е покрита с мрежа от тази необичайно структурирана плазма. Сложните многопластови клъстери са създадени от атмосферата, която е йонизирана от слънчевите лъчи.

„Вече 60 години учените се опитват да докажат съществуването на тези плазмени структури, но сега за първи път имаме и визуално доказателство за тяхното съществуване. Можете да ги засечете на над 600 км над земната повърхност“, заяви Лои. Това е височината, на която е разположен и последния слой на атмосферата.

„Видяхме впечатляващи фигури на небето. Обръчи от плазма с висока плътност редуват с такива с по-ниска плътност. И всичко това е идеално синхронизирано с магнитното поле на Земята“, разкри Лои за News.com.au.

Откритието на Лои е невероятно, тъй като всички тези клъстери сега могат да се видят и с телескоп. Досега учените нямаха възможност да изследват тази страна от Земята, а сега ще имат възможност да изследват уникалния феномен отблизо.

Любителите астрономи също няма да останат разочаровани, тъй като откритието ще им даде възможност и те самите да видят отблизо уникалната находка.

инфо: razkritia.com

Вижте още: 

ГЕЯ – ХИПОТЕЗАТА ЗА ЖИВАТА ЗЕМЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.