Полицаи-роботи пазят жителите на САЩ от 2016

робот

Шест метрови полицаи ще бдят за спазването на реда в САЩ – роботите ще излязат на улицата през 2016 година и ще глобяват шофьорите за неправилно паркиране. Машините ще започнат работа в няколко американски щата. Роботите са разработени от международния университет на Флорида – те имат глава, която може да се върти, и много ловки пръсти, обясняват специалистите.

Полицаите ще могат да бъдат контролирани дистанционно – гласът, който ще излиза от робота при разговор с граждани в нарушение, ще е всъщност гласът на дежурния оператор. Освен внушителните си размери, полицаите-роботи ще имат и заплашителен вид, обясняват от университета и това не е случайно.

Целта е машините да всяват респект у хората и дори малко страх. Основната причина за новите патрули е да се даде възможност на полицаите с увреждания да се върнат на работа, без да е необходимо да патрулират по улиците, обясняват изобретателите.

Роботи ще заменят и персонала в японски хотел, който скоро отваря врати. Името на хотела е Хен-на, което означава странен хотел. Машините, които ще работят като рецепционисти, чистачи, сервитьори, са андроидни роботи, които са създадени от учени от университета на Осака и са произведени от компанията Кокоро.

Повечето роботи имат вид на млади жени – машините могат да говорят на японски, корейски, английски и китайски, обясняват от компанията-производител. Освен това андроидните роботи ще могат да правят няколко жеста с ръка и да имитират движенията на очите. Хотелът с уникален персонал се намира в парка Хуис тен Бош, а цената за нощувка е най-малко 7000 йени или 60 щатски долара.

Оказва се, че хотелът е доста по-евтин от останалите, които се намират в парка и чиито цени стартират от 170 долара. Гостите, които предпочитат да общуват с човек, ще имат тази възможност, обясняват от управата на хотела – за целта ще бъдат наети десетима души.

Японците се надяват, че идеята им много ще се хареса на хората и хотелът ще има голям успех – ако това се случи, през следващата година ще бъде отворен още един подобен хотел.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

В ЯПОНИЯ ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ РОБОТ ХУМАНОИД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.