Популярни инструменти за гадаене

Невъзможно е в няколко реда да ви запознаем с всички инструменти за гадаене, но тук ще изброим най-популярните от тях.

Карти

pixabay.com

Вероятно най-разпространеният инструмент за гадаене са именно картите, и то картите Таро. Има обаче и много други начини за гадаене с карти, които могат да се практикуват и с обикновени карти. Типичен пример е реденето на пасианс, в началото на който сте задали някакъв въпрос. От това дали ще успеете да го подредите, зависи дали отговорът на въпроса ви ще е положителен или отрицателен.

Кристална топка, руни, кристали и метали
Дори и в наши дни можете да се сдобиете с кристална топка от специализираните за тази цел магазини. Продават се и онлайн, което важи и за останалите предназначени за гадаене инструменти като руните, кристалите и металите. Когато купувате който и да е инструмент за гадаене, задължително се информирайте как точно да го използвате.

Гадаене с цветя

pixabay.com

Този метод на гадаене се нарича флоромантия, а инструмент за гадаенето са именно цветята. Изпълнява се само от девойки или зрели жени, и то само в сряда, събота или неделя, защото това са дни в женски род. За целта могат да бъдат използвани разнообразни цветя, но вероятно най-разпространена е ролята на маргаритките. Вместо обаче да откъсвате листенце по листенце с въпроса Обича ме/Не ме обича? , вие можете да очаквате отговор от Да или Не на конкретно зададен от вас въпрос.

Когато въпросът ви е свързан с чувства, листенцата на маргаритката се откъсват с лявата ръка, а по всички останали въпроси това се случва с дясната ръка. Така например, ако искате да попитате дали синът ви ви уважава като майка, то трябва да откъсвате листенцата на маргаритката с лявата ръка, а ако въпросът ви е свързан с това дали да очаквате професионална реализация, листенцата трябва да се откъсват с дясната ръка.

Кафе

pixabay.com

Гледането на кафе е познато от векове и продължава да се счита, че кафето задължително трябва да е турско кафе, приготвено в джезве, както и че то се приготвя от гадателя в присъствието на този, на когото ще се гадае. Важно е отпиващият кафето да държи чашата с две ръце, за да може всичко, което се крие за бъдещето му, пълноценно да се разкрие в чашата за кафе. След изпиването на кафето чашката се обръща надолу в чинийката, изчаква се и после се предава на гадателя да разкрие какви фигури и знаци на съдбата са се образували от утайката на кафето в чашата.

Зарове

pixabay.com

За целта се използват специални зарове, а не онези, които са с цифри и се употребяват за детски или пък хазартни игри. Заровете са с различни фигури и гадаенето по тях зависи от фигурите и комбинацията, която може да се получи от тях след хвърлянето им.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Циганско гадаене с игла: видове и начини на прилагане

Гадаене с чорапи разкрива какво те очаква в любовта

Гадаене с рози и семена

Гадаене с две зарчета! Разберете бъдещето си сега

Mожете да ни подкрепите като купите продукт от нашия магазин ТУК.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.