Предлагат на търг рядко яйце от слонска птица

яйце

Изключително рядко яйце от изчезнала слонска птица, за което се смята, че е на повече от 400 години и е близо 200 пъти по-голямо от кокоше, ще бъде предложено на търг, организиран от „Сотбис“ в Лондон, предаде Ройтерс.

От аукционната къща, която ще предложи рядкото яйце за продан на 30 април, смятат, че

за него може да бъде платена сума, надхвърляща 70 000 долара.

Яйцата на слонските птици, обитавали Мадагаскар и изчезнали през XVII век, нямат аналог. По размер им отстъпват дори динозавърските. Самите птици, смятани за най-големите, съществували някога на Земята, са достигали на височина до три метра и тегло до половин тон.

Дейвид Голдторп от „Сотбис“ обяснява, че да се открие непокътнато яйце като това, което ще бъде предложено на утрешния търг, е рядкост. През XIX в. са намирани частични останки от яйца на слонски птици, които след това са били „сглобявани“.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

ДЪЛБОКОВОДЕН ОКТОПОД МЪТИ ЯЙЦА РЕКОРДНИТЕ 4.5 ГОДИНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.