Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта

ръка

Кой трябва да опитва виното

Знаете ли, че жените са по-добри дегустатори на вино? Това е така, защото дамите имат по-добро обоняние от мъжете, особено във възрастта, в която могат да се възпроизвеждат.

Призрачната ръка съществува

Знаете ли, че след мозъчна травма някои хора развиват синдрома на призрачната ръка? Ударът по главата, инсултът или инфекцията може да накарат засегнатия да усеща един от горните си крайници като чужд. Въпреки че запазва усещанията си в ръката, човекът няма контрол върху движението й – сякаш тя е свръхестествено същество, прикачено към тялото му.

Бебето в утробата сънува

Знаете ли, че ембрионите сънуват? Техните сънища обаче са съставени само от усещания за докосване и звук, тъй като в тъмната утроба няма визуални стимули.

Кой измисли мелбата

Знаете ли, че ядем мелби заради шантавите американски закони? Преди няколко десетилетия покупко-продажбата на сладолед в щата Охайо била забранена, защото лакомството се смятало за „фриволно” и несъответно на неделята – светия християнски ден. За да оцелеят, сладоледаджиите започнали да слагат плодове върху стоката си, представяйки я за хранителна и полезна. Така се родил десертът, известен на английски като sundae, което е просто различно изписване на думата за неделя – Sunday.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Факти от психологията, които никога не сте знаели за хората

Истински исторически факти, звучащи като измислени

Любопитни факти за гилотината

Отвратителни факти за Древен Рим, които не се учат в училище

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.