Природни стихии превръщат обикновени жени в ясновидки

вангаПриродни бедствия превръщат обикновени жени в ясновидки със свръхестествени способности и то точно в един определен географски регион, разположен близо до Македония.

Най-прочутата българска ясновидката Ванга се сдобила с необикновените си сили, след като била вдигната от силна вихрушка и била намерена затисната с камъни в една нива.

Нейната предшественичка ясновидката и лечителка Преподобна Стойна видяла свети Георги, след като била поразена от страховита кълбовидна мълния, нахлула в дома ѝ.

Неотдавна кон беше вдигнат от поредното торнадо в благоевградска област, който се оказа собственост на баба от село Янково, казваща се Вангелия (Това е истинското име на пророчицата Ванга).

Въпреки това учени от БАН обясниха през 168 часа, че няма научни доказателства за концентрацията на торнадо или мълнии в този район. На това място метеорологичните служби не разполагали с мониторингови системи.
Историческите факти обаче говорят за друго. В биографиите на Ванга и на Стойна Преподобна се откриват големи съвпадения, свидетелстващи за природни стихии, отключили свръхестествените дарби и на двете пророчици.

Хората по тези земи също мислят, че съществува връзка между природните явления и дарбите на двете ясновидки, които имат сходни съдби. Още като малки те загубват зрението си, след което животът им се обръща. Стойна получава чудната си дарба в гръцкото село Хазнатар, а Ванга – в македонското Ново село.

Въпреки, че Стойна Преподобна била с по-силни ясновидски сили дори и от Ванга, пророчицата не била толкова известна. Едва на седем години тя се разболяла от едра шарка и ослепяла. Веднъж състоянието ѝ рязко се влошило и докато родителите се чудели какво да правят, се случило чудо.
Развихрила се страшна буря, вратата на стаята, където лежало болното дете, се отворила и вътре нахлула мълния. Така болната Стойна оздравяла и се сдобила с чудодейните си сили.

„Тая жена е светица, она целиот живот го е страдала като светица. Как ме гледеш мене, она е десет пате по-голема от мене! Яз пак апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищо, ни месо е турала в уста, ни ракия, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със свети Гьорги ги е онаждала“, говорела за нея Ванга.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

РУПИТЕ – БЪЛГАРСКИЯТ ЙЕРУСАЛИМ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.