Природни явления, които нямат научно обяснение

мистерии

Сигурно на всеки човек поне веднъж в живота му се е случвало нещо странно, което няма никакво логично обяснение. Днес ще ви запознаем с няколко странни феномена, които не са плод на въображението на някой сценарист, а са съвсем реални случки със своите доказателства. За да разрешат някои от големите мистерии на природата, учените са прекарали години наред в опити, но безуспешно. Ето и кои са те.

1. Странно бръмчене в една област в Ирландия

Един на всеки 20 човека в областта от Бристол до Бонди, Ирландия чува странен писклив шум. Редица учени са на мнение, че това се дължи на бръмчене в ушите или на дълги ударни вълни, но категорично становище по въпроса липсва.

Миналата година жителите на град Бюфорд принудили властите да вземат мерки срещу постоянното бръмчене. Властите спрели водните помпи на града временно, но нямало никаква разлика, така че странният шум все още тормози жителите на града.

2. Насекоми, които след 20 години се събуждат, за да открият своята половинка

Периодичните цикади, в по-голямата част от живота си, са тихи и самотни. За насекоми те имат дълъг живот, но не съзряват преди да навършат 17 години.

През лятото на 17-тата година от живота им те излизат от земята, за да открият своя партньор в живота. След две-три седмици те умират, оставяйки след себе си новоизлюпени червеи, които да започнат цикъла отново.

3. Подвижните скали в Долината на смъртта

В долината на смъртта в Калифорния необясними сили въздействат на скалите, местейки ги по земята. Учените са следили 30 скали с тегло около 25 кг. в продължение на няколко години. 28 от тези камъни са се придвижили за период от 7 години на разстояние повече от 200 м.

Анализите на следите от движението показват, че камъните трябва да се движат със скорост от 1 м/сек, за да изминат подобно разстояние за това време. Никой не е видял как всъщност се движат тези камъни. В повечето случаи новото им местоположение се засича след зимата.

4. Навигацията на пеперудите монарх

Всяка година милиони северноамерикански пеперуди монарх мигрират на 3200 км на юг, за да прекарат зимата. Дълго време нямаше информация къде отиват тези пеперуди, но през 70-те години двама учени от САЩ откриват, че те мигрират в Пеперудената планина в Мексико.

Досега науката знае, че този вид пеперуди мигрира в само 12 до 15 планински местности в Мексико, но не знае как точно стигат дотам. Някои учени предполагат, че пеперудите монарх се ориентират по слънцестоенето, за да летят на юг.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

10 ЧУДЕСА НА СВЕТА, ЗА КОИТО УЧЕНИТЕ НЯМАТ ОБЯСНЕНИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. An 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.