Пророчеството на Петър Дънов за идването на Златната ера и Шестата раса

Преди повече от 70 години Учителя предсказва края на старата епоха и цивилизация

Петър Дънов, известен още с духовното си име Беинса Дуно, или наричан просто Учителя, е „същество с много високо ниво на съзнание, в същото време невероятен музикант, който през целия си живот дава пример за чистота, т.е. мъдрост, интелигентност и креативност.“ – така накратко го описват в IN5D. През целия си живот Учителя пали искрата на пробуждането в хиляди свои ученици както в България, така и по света. Няколко дни преди да си замине от нашия триизмерен свят Беинса Дуно прави изключително предсказание, докато се намира в дълбок медитативен транс. Днес решихме да споделим с вас най-ключовите моменти от това пророчество.  

„Ние сега сме в последната фаза на железния век. Има четири епохи: златна, сребърна, желязна и медна. Ние сме на края на желязната епоха. Новата епоха ще бъде Златна епоха – Шестата раса. Всички вие трябва да бъдете готови, понеже ще дойдат предците. И тогава ще има радост, ве­селие и голямо знание и сили. Тогава всички мъртви от гробовете ще излязат. И живите ще се променят. Грозните ще станат красиви, а красивите ще станат още по-красиви. Глупавите ще станат умни, а умните ще станат още по-умни. И цялата земя ще бъде райска градина.“

Така започват словата на Учителя, а нататък разказът му става още по-интересен и вълнуващ. По думите му в настъпващия Нов век омразата ще изчезне и всички ние ще живеем така, както е живял Христос.

„Сега човек е половин животно, половин човек, а в бъдеще ще дойде съ­ществото на Шестата раса и ще се съедини с човека и тогава ще работят двете души заедно. А животното ще бъде слуга. Хората ще живеят по благодат.“ – продължава Петър Дънов.

И добавя, че с идването на Златната епоха в света ще влезе един нов елемент, който ще внесе хармония, а тази хармонията ще се възцари изведнъж.

„Шестата раса иде сега, за да спаси света“ – убедено твърди той.

И разказва, че от идването на Христос досега човечеството е било в етап на приготовление. На подготовка за това ново начало – идването на Златната епоха.

„Има нещо красиво в живота. Ние живота не сме го още опитали. Имаме предчувствие, но какво е животът още не знаем.“ – казва Беинса Дуно пред своите ученици.

По думите му жълтата и бялата раса са стигнали донякъде в развитието си и „по-нататък не преминават“. Оттук насетне „иде нова раса“ – Шестата раса. И допълва, че най-развитите хора от бялата раса, най-напредналите личности, ще образуват тази Шеста раса.

„Всички ще бъдат ра­достни и няма да има нито едно същество, което да е недоволно. Това е сми­сълът на живота.“ – уверено посочва Учителя.

В пророчеството си той предсказва още, че ще се издигне нов континент, на който ще се преместят да живеят хората, а много от сега съществуващите земи ще бъдат погълнати и потопени от океаните. Земята ще се измени климатически и органически, казва той. Земята ще се окаже в съприкосновение с една друга слънчева система, която ще окаже грамадно влияние върху нашата.

ХОРАТА ОТ ШЕСТАТА РАСА

Morkadis

„Хората от Шестата раса ще бъдат свободни хора. На Шестата раса ще й трябват триста хиляди години, за да се развие.“ – пророкува Дънов.

И допълва, че още по негово време Шестата раса, макар и много полекичка и слабо е започнала своето развитие във всички точки на Земното кълбо. Типът на Шестата раса е почнал да се оформява вече. Тези хора, по думите му, се отличават.



Ето какво още предвижда Учителя за новите хора от Шестата раса:

  • Хората от Шестата раса ще имат много правилен череп с 90 градуса камперов ъгъл;
  • Хората в бъдеще ще имат правилни черти;
  • Хората на Шестата раса ще бъдат ясновидци;
  • Те ще внесат хубавото и красивото;Ще покажат пътя, по който светът ще може да се оправи;
  • Те ще се различават по това, че техните радиостанции ще бъдат отворени. Радиостанциите на съвре­менните хора са затворени и затова те не могат да влязат във връзка с Невидимия свят;
  • Бъдещите хора, на следващата раса ще стават видими и невидими;
  • Петата раса носи цигулката, а Шестата ще свири на нея;
  • Когато починат, хората от Шестата раса няма да имат останки. Няма да се налага да ги погребват. „Като дойде време да заминава, той ще каже: „Аз заминавам. И ще си отида, ще стана невидим“;
  • Хората от Шестата раса ще живеят по 120-150 години;
  • В Шестата раса хората няма да се раждат така, както се раждат сега. „Ще настъпи едно самовъплътяване“;
  • Хората на Новата раса ще бъдат хора, ко­ито ще създадат в света братство и свобода. Те са хора, които ще бъдат но­сители на Истината, хора, които ще носят мир и порядък;
  • Характерно нещо за Шестата раса ще бъде, че национализъм няма да има. Ще има човещина, ще има един език. Ще има и други езици, но един език ще бъде общ за всички;
  • В Шестата раса няма да има насилие, няма да има и затвори
  • Хората на Новата култура ще бъдат със силна воля, разумни и добри. Бъдещото общество ще се състои от талантливи, гениални и светии. Шестата раса ще има за задача да изправи човешките мисли и желания;
  • Шестата раса е блудният син, който се връща при баща си.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Любопитни факти за детството на Петър Дънов

Вижте безценните съвети на Дънов за силата на камъните

Петър Дънов за Ерата на Водолея

Петър Дънов предвидил коронавируса още през 1938 г., дал и рецептата за спасението

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.